Doğru ve yanlış karşısında birlikte durma çağrısıyapan İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:

“Abdal ve Ozan geleneğimize yapılan bu saygısızlığa vesile olanları kınıyoruz”

    İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Muharrem Ertaş’ın adına Halk TV’de düzenlenen anma programında hiç alakası olmayan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarından bahsedilmesine tepki gösterdi. 
Hadise olunca İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış’ın gereken tepkiyi anında programı sunan Serhan Asker’e göstererek parti olarak duruşlarını ortaya koyduklarını belirten Başkan Müfit Göçen, bugüne kadar gerek milli, gerekse yerel politikalarda ağzını açmayan bazı siyasilerin bu konuda tepki göstermelerinden de memnuniyet duyduğuna dikkati çekti.
    İYİ Parti’nin ve kendilerinin milliyetçiliğini test edenlerin önce kendilerine bakmalarını öneren Başkan Müfit Göçen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Pazar günü Halk TV’de yayınlanan Muharrem Ertaş’ı anma programı çok güzel giderken, Halk TV programcısı ve sunucusu keyfi şekilde programla hiç alakası olmayan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarından bahsetmiş ve program içerisinde bir ağıta yer vermişlerdir.
“Bu gerek programın konusuna gerekse milletimizi bir araya getiren, kaynaştıran Abdal ve Ozan geleneğimize yapılan bir saygısızlıktır. Bu yapılan düşüncesizce saygısızlığı şiddetle kınıyor ve şayet bu yapılana vesile olanlar var ise cezalandırılmasını istiyor ve bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağımız bilinmelidir.
“Hadise olunca Merkez İlçe Başkanımız Zafer Satılmış gereken tepkiyi anında programı sunan Serhan Asker’e göstermiş ve duruşumuzu sergilemiştir.
“Bu arada bugüne kadar gerek milli gerekse yerel politikalarda ağzını açmayan bazı siyasilerin tepki göstermelerinden memnuniyet duydum. Yalnız bunlardan aynı tepkiyi ülkemiz için günümüzün sıkıntılarında da göstermelerini isterdik. Bizim Milliyetçiliğimizi test edenlerin önce kendilerine bakmalarını; katil Apo’nun mektubu Diyarbakır meydanlarında okutulurken, Osman Öcalan TRT ekranlarına çıkartılırken, megri megri söylenirken, Habur kapısı rezaleti yaşanırken, Kobani meselesi yaşanırken hangi tepkiyi gösterdiler? Acaba bu terör odaklarının milletimize mermi ve bomba değil, çiçek attıklarını mı düşündüler? Temsilcilerimiz bu konuların incelenmesi için verdiğimiz önerileri niçin TBMM’de oy birliği ile ret ettiler?
“Bizler ayrı partilerin üyesiyiz ama aynı milletin ferdiyiz. Sevinçlerimiz ve tepkilerimiz bir olmalı, doğru ve yanlış karşısında birlikte durmalıyız. 
“Bir İl Başkanı arkadaşımızın çok doğru dediği gibi keçi nerden atlarsa oğlağı da oradan atlarmış.” (HABER: BEYHAN BALLI)