Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen ve Kırşehirli ev hanımlarınca büyük ilgi gösterilen “Ahi Sofrası” Yöresel Yemek Yarışmasının bu yıl dokuzuncusuna müracaatlar başladı. düzenlenecek.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Ahilik Haftası Kutlamalarına olan ilginin arttırılması başta olmak üzere, Türk Mutfak Kültürü ve Kırşehir’ in mutfak kültürünü sahip çıkmak amacıyla her yıl Ahilik Haftası Kutlamaları içerisinde yemek yarışması düzenlediklerini, özellikle Kırşehirli ev hanımlarının yarışmaya büyük ilgi gösterdiklerini, 3 kategoride gerçekleştirilecek yarışmada, dereceye girecek olan yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirileceklerini açıkladı.
Düzenlenecek yarışma Kırşehir Yöresel et ve sebze yemekleri, Kırşehir yöresine ait hamur işleri ve tatlılar ile Ahi Sofrası yemekleri (Kırşehir yöresine ve Ahiliğe yakışacak yeni bir yemeğin üretilmesi, örneğin Ahi Pilavı, Ahi Helvası, Ahi Çorbası, Ahi Kebabı, Ahi Dürümü vb….) dallarında yapılacak.
Yarışmaya son müracaat tarihi 7 Eylül 2020 Pazartesi, yarışma ise 16 Eylül 2020 Çarşamba günü Ağalar Konağında yapılacak.
Her dalda dereceye girenlerin birincilere 5 adet Küçük Çeyrek, ikincilere 3 adet küçük çeyrek ve üçüncülere ise 2 adet küçük çeyrek altın verilecek.
“9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması”na katılmak isteyenler; Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Kırşehir Kent Konseyine, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve Kırşehir Yardım Sevenler Derneğine başvuruda bulunabilecekler.
Öztürk, Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’nı her yıl yapılmakta olan Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleyerek geleneksel bir hale getirdiklerini, böylelikle Anadolunun tam ortasında yer alan Kırşehir mutfağının tatlarını gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini, bu yıl yapılacak olan yarışmanın Kırşehir için çok önemli olduğunu, özellikle ev hanımlarının ve yemek becerisi olan herkesin yarışmaya ilgili olmalarını, bu vesile ile Ahiliğe sahip çıkmalarını beklediklerini dile getirdi.
Yarışmaya katılmak isteyenlerin Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırşehir Kent Konseyi, Kırşehir Yardımseverler Derneği ve TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri bildirildi. (HABER MKERKEZİ)