Kırşehir'in İlk Kadın İl Başkanı Ünsal'dan 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:
"Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum!"

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında;  “Biz aileyi toplumun kilit taşı ve mayası olarak gören bir milletiz.  Bundan dolayıdır ki aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmalıyız.  Din, inanç, ahlak, edep, saygı ve sevgi gibi Bizi biz yapan değerler ailede öğrenilir. Aile bağları çözülmüş bir millet ayakta kalamaz. Şeyh Edebali’nin de dediği gibi aileyi yaşatmadan ne devleti ne de milleti yaşatabiliriz” dedi.
Güçlü milletlerin güçlü ailelerden, güçlü ailelerin de güçlü kadınlardan oluştuğuna dikkati çeken AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Kadını insan değil meta olarak gören, sırf cinsiyetinden dolayı zulmeden hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Cahiliye döneminde kızlarını diri diri toprağa gömen zihniyet Peygamber efendimizin gelmesi ile bırakın toprağa gömmeyi evinin baş tacı yapmıştır. Bizim dinimiz cenneti annelerin ayakları altında derken kadının ne kadar önemli olduğunu zaten ortaya koymuştur. Tarih boyunca, toplumun maddi-manevi ihtiyaçlarından tutun, vatan müdafaasına kadar, kadınlarımız üstün görevler yerine getirmiştir. Sadece Ahi Evran-ı Veli’nin eşi Fatma Bacı’nın Bacıyan-ı Rum teşkilatının varlığı bile, ilham almaya, bize güç vermeye yeter. Dünyanın sayılı zaferlerinden biri de İstiklal Harbidir, bu da kadınlarımızla omuz omuza kazanılmıştır. Halide Onbaşılar, Şerife bacılar, Nene hatunlar ve daha niceleri Kadının toplumdaki yerini gayet açık ortaya koymaktadır.”
Kültür ve medeniyet dünyamızda kadının her zaman sitayişle söz edilen yüksek bir konumun, her kelimenin özenle seçildiği bir saygınlığın ve her alanda hürmetle bezeli bir önceliğin adı olduğunu vurgulayan Ünsal, mesajında şunları kaydetti: 
"Nitekim bu bağlamda dilimize yerleşmiş 'kadın eli değmiş' tabiri, her zaman zarafet ve estetiğin, tekamül ve düzenin, olgunlaşma ve bereketin adı olmuştur. Siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, sanattan edebiyata, hayatın hiçbir alanını kadınsız tasavvur edemez, kadınsız anlamlandıramaz, kadınsız inşa edemeyiz. Kadınların huzuru, mutluluğu ve donanımı, doğrudan bir ülkenin medeniyet düzeyini ve toplam kalitesini belirleyen en önemli etkendir."
Mesajında AK Parti'nin kadın istihdamı ve kadın ve aile politikalarına büyük önem verdiğini dile getiren Ünsal, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum noktasına da dikkat çekti. Ünsal “AK Parti olarak, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum' ilkesinden hareketle, kadın ve kız çocuklarının eğitimi ile kadınların iş gücüne katılımını teşvik ettik. 2020 yılı sonu itibariyle Türkiye'de 11 milyon kadın gücü ve 9 milyon kadın istihdamı AK Partinin sayesinde oldu. Kadınların iş gücüne katılma oranını % 28’lerden  % 38’lere çıkardık. 6 yaş üzeri kız çocukları ve kadınlarda okuryazarlık oranı %75’lerde iken yine AK Parti iktidarında bu rakam % 95’lere çıktı” dedi.
Kadına yönelik şiddet olaylarına da tepki gösteren Ünsal “Yakın bir zamanda Samsun’da bir annenin çocuklarının gözü önünde ağır şiddete maruz kalması bizleri ve tüm ülkemizi derinden üzdü. Bu olayın takipçisi olacağız. Annemize acil şifalar dilerken kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz” diye konuştu.
Ünsal açıklamasını; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü vesilesiyle başta Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” şeklinde sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)