Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan:

“4 ayda 52 vatan evladımızı şehit verdik”

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, Cuma günü dernek binasında tüm şehit ve gazilerimiz için bir mevlit programı düzenledi.

Son dört ayda terör olaylarında 52 vatan evladımızı şehit vermekten büyük üzüntü duyduklarını belirten Başkan Mutlu Kılıçaslan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar, kahraman gazilerimize şifalar diliyoruz.  Vatanımızın bütünlüğüne kast eden hainler yıllardır olduğu gibi bundan sonra da olmaya devam edecektir. Ancak Anadolu’nun yiğit analarından ak süt emmiş öz evlatları hiçbir zaman vatan hainlerine göz açtırmayacak, geçmişte olduğu gibi gerekirse canını siper edecek ve terörle mücadelesini sürdürecektir. Hain terör örgütlerine destek verenler ve buna göz yumanların da cezasının adalet önünde verileceğine inanıyoruz.  Bu vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin bize emaneti kıymetli ailelerimizdir. Onları kendilerini yalnız hissetmemeleri için, yalnız olmadıklarını anlamaları için, her zaman bir evlat bir kardeş gibi her an yanlarında olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği olarak gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdiklerini de belirten Başkan Mutlu Kılıçaslan, “Birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi, şehitlerimizin unutulmaması için şehit ailelerimizle dernek binamızda buluşarak her ay bir şehidimiz için mevlit programı düzenliyoruz. Pandemi sürecinde şehit ailelerimizin sağlığını riske atmamak amacıyla mevlit programlarımızı yapmamıştık. Ancak normale döndüğümüz bugünlerde programlarımız yeniden başladı. Bugün 1993 yılında Hakkâri Çukurca’da şehit olan Piyade Er Necdet Yağız ve tüm şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Kırşehir Müftülüğümüzün desteğiyle sohbet, ilahi ve Kuran-Kerim tilaveti gerçekleştiriyoruz. Bizi biz yapan en önemli değerimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir, birliğimize kast eden hainlerle mücadelesini sürdüren kahramanlarımız için her an duacıyız. Biz şehit aileleri olarak birliğe ve beraberliğe katkı sağlayacak her sosyal faaliyete kucak açacak ve ailelerimizi, bu vatanın öz evladı şehitlerimizin yakınlarına hak ettikleri değer için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER: BEYHAN BALLI)