Vali İbrahim Akın: 
“30 Ağustos Zaferiyle milletimiz 
güçlü bir devlet olarak tarih 
sahnesindeki yerini almıştır” 

    Vali İbrahim Akın, Büyük Taarruzun 99. Yıldönümünü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos zaferiyle Türk Milleti’nin güçlü bir devlet olarak tarih sahnesindeki yerini aldığına dikkat çeken Vali Akın, yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti:
“Bağımsız yaşamak amacıyla milletçe verdiğimiz mücadele sonucunda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun 99. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.  
“Milletimizin Mustafa Kemal Paşa önderliğinde yürüttüğü İstiklal Mücadelemizin son halkasını oluşturan Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanmıştır. Asırlar boyunca tüm benliğimizle koruyup kolladığımız vatan topraklarımız elde ettiğimiz zaferle düşman işgalinden kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda önemli bir adım atılmıştır.   
“Bu emsalsiz zafere ulaşmamızda bağımsızlık için birbirine kenetlenmiş milletimizin vatanına, özgürlüğüne, millî ve manevi değerlerine olan sonsuz bağlılığı en büyük etken olmuştur. Milli kimliğimizin temelini oluşturan bu unsurlar sayesinde milletimiz güçlü bir devlet olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır.   
“Bugün bu ülkenin sahipleri olarak bizlere düşen görev, vatanımızın ve milletimizin selameti için canını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetlerine aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkmaktır. Nitekim atalarımızdan aldığımız ilhamla ülkemizi her türlü tehlikeye karşı korumaya ve devletimizin her alanda gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
“Ülkemiz, jeopolitik konumu sebebiyle her zaman güçlü ve teyakkuzda olmak zorundadır. Tarihte büyük zaferler kazanan kahraman ordumuz, bugün de terör unsurlarına karşı mücadelesini sürdürmekte, bölgemizde güç ve istikrar unsuru olarak devletimizin saygınlığını arttırmaya devam etmektedir.
“Bu duygularla, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere,  vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)