Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Emine Şener, her türlü şiddetin karşısında olduklarını açıkladı

1999 yılından bu yana her yıl 25 Kasım’da kutlanan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Emine Şener, her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi.
Emine Şener, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kalpten kalbe giden görünmez yolun farkında olan gönüllerin sayısı artmadıkça kadına/insana yönelik şiddete ilişkin konuşulmaya devam edilecektir. Elbette romantik bir söylem peşinde olmadan, rasyonel zeminde çözülmesi gereken bu sorunu tek boyutlu olarak ele alarak çözemeyiz. Ancak kadına yönelik şiddetin çözümü, sorunun özünde olan unsurlarca engellenmektedir. Kalıp yargılarla, toplumsal rolleri keskin sınırlarla belirlemeye çalışan bir bakış açısı bu unsurlardan biridir. Bugün sadece Türkiye’de değil birçok ülkede yasal düzenlemelerle kadına yönelik her türlü ayrımcı yaklaşımlar ortadan kaldırılmaya çalışılsa da toplumsal zeminde kendine bir alan bulmakta zorlanan bu sorun, artarak devam etmektedir. Kısaca sorunun çözümü aynı zamanda sorunun kökünde yatmaktadır. Değişen toplumsal yapıda çoklu rolüyle kadın maalesef şiddete maruz kalmaya devam etmektedir. Bu evrensel sorun ancak insani unsurları işe koşarak çözülebilir. Bu düşünceden hareketle; 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti’nde 3 kız kardeşin maruz kaldığı insanlık dışı tablonun tekrar etmemesi için sembol olarak Birleşmiş Milletler, 1999 yılında bu günü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak belirlemiştir. Uluslararası boyutta mücadele ve dayanışma etkinlikleriyle toplumda şiddete karşı bilinç oluşturulmaya çalışılmaktadır.
“Kadına yönelik şiddetin önlenmesi sürecinde sadece kadınlar değil erkeklerin de aktif olarak sürece katılması gerekmektedir. Canın cana dokunmasını her daim olumlu olarak algılayıp, duygularını yöneten, değerlerinin bilincinde, kalıp yargılardan uzak bireyler yetiştirme sorumluluğu taşıyan aile ve eğitim sistemimizin her zaman destekleyicisi bir oluşum olarak, Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu konuda üzerine düşeni yapmakta kararlı ve hazırdır.
“Bu amaçla Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadına karşı her türlü şiddetin sadece kadına yönelik değil, toplumun her kesimine karşı yapılan bir şiddet olduğuna, kadının bedensel, ruhsal ve sosyal yönden zayıflatılmasının ve ezilmesinin temel insan hakları ihlali olduğuna, ailenin ve çocuğun sağlığını tehdit eden önemli bir sosyal sorun olduğuna ve kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesinin olmayacağına olan inancımızı koruyarak, bütünsel bir bakış açısıyla sadece kadına değil insana karşı her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bildiririz.” (HABER MERKEZİ)