DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, yarın kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan’ın Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Metin Atabey, “Büyük Önderimiz Atatürk, bizler için büyük ve önemli tarihlerden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilelebet yaşatma ve devam ettirme görevini Türk ulusunun çocuklarına vermiştir” dedi.

“Bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli ve duyarlı insanlar olarak yetişmesi için elimizden her şeyi yapmalıyız” diyen Başkan Metin Atabey, mesajında şunları ifade etti:

“Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Yıl dönümünde başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu vatanı armağan edebilmek için Kurtuluş Savaşı’n da canlarını feda etmiş tüm atalarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, tüm halkımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

“23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk çocukları, milletin geleceği olarak gördüğü için ve onlara duyduğu sarsılmaz güvenin, büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

1979’da 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır.  Dolayısıyla Atatürk’ün çocuklara verdiği önemin de göstergesi olan 23 Nisan’da farklı uluslardan çocuklar bir araya gelerek, barış ve kardeşliği de simgeler. Bu nedenle 23 Nisan, dünya barışı, ayrımcılıklara karşı çıkmak ve herkesin eşit olduğunu vurgulamak açısından da önemli bir gündür. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Ayrıca her yıl Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde kutlanan 23 Nisan, elçiliklerde de kutlanmaktadır.

“23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün dünyadaki düşmanlarına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği büyük mücadeleyi ifade eder. Bu büyük mücadeleden için Mustafa Kemal Atatürk “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” demiştir.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesinin içinde doğmuş ve bunun dünyada bir benzeri daha olmayan bir kurtuluş öyküsüne sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşuyla “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır. Ayrıca biliyoruz ki bir ulus, egemenliğini kazanabilir ama bu egemenliği yaşamadan hissedemez. İşte bu yüzden Cumhuriyetin ne olduğunu bilmeden onu yaşamak ve hissetmek pek mümkün değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize “Cumhuriyet” yönetim biçimi ile bu egemenliği yaşama ve hissetme imkanı sunmuştur. Bizlerde 7’den 70’e cumhuriyetimize, egemenliğimize sahip çıkmalıyız çünkü; ulusal egemenlik, ulusun namusu, onuru ve şerefidir. Cumhuriyet öncesi dönemde olduğu gibi devlet yönetimi tek kişinin elinde olamaz bunu hiçbir zaman unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bağımsızlığından taviz vermeyen bir millet olarak bizlerin çok iyi bildiği bir şey var o da “korku üzerine hakimiyet bina edilmez”. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

“Büyük Önderimiz Atatürk, bizler için büyük ve önemli tarihlerden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilelebet yaşatma ve devam ettirme görevini Türk ulusunun çocuklarına vermiştir. Bizlerde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli ve duyarlı insanlar olarak yetişmesi için elimizden her şeyi yapmalıyız.

“”Atatürk’ün “Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yok olur, batar” sözleriyle, kendi kendini yöneten bir halkı ve bağımsız yönetilen bir devletin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden bütün zorluklara, sıkıntılara, güçlüklere rağmen; vatan aşkıyla, milli bütünlük ve beraberlikle bugünlere getirilen devletimizi her zaman, sahiplenip, korumalıyız. Vatan, millet bütünlüğünü, milli değerlerimizi geleceğin büyükleri çocuklarımıza aşılamalıyız.” (HABER: BEYHAN BALLI)