Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecekte imza atacağı büyük başarılar için, geleceğin büyükleri olan çocukları önceden sadece onlara özel bir bayramla ödüllendirdiği, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanlarının barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yıldönümü kutlamaları bu yıl da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle coşkulu törenlerle kutlanamayacak. 
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı Cuma günü saat 9.00’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayacak.
Ardından saat 10.30’da zoom üzerinden Çevrimiçi Kutlama programı başlayacak. Saat 20.30’da da yine zoom üzerinden Çevrimiçi Söyleşi programı düzenlenecek ve programa konuşmacı olarak Temel Recai Yağmur katılacak. Çevrimiçi programları Vali İbrahim Akın ile diğer il yöneticilerinin de zoom üzerinden izleyecekler.
23 Nisan kutlamaları Youtube “kirsehirmem” üzerinden yayınlanacak “Anadolu Masalları 23 Öğretmen, 23 Masal” programı ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)