Dünya Meteoroloji Günü münasebetiyle Meteoroloji İl Müdürü Davut Şimşek ve beraberindeki heyet Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.

Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, meydana gelebilecek her türlü olumsuz hava olaylarına karşı zamanında önlem alınması için hava tahminlerinin doğru ve zamanında paylaşılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Dünya Meteoroloji Gününün, iklim değişikliği ve doğa olaylarına karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla kutlandığını belirten Vali İbrahim Akın; “Her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde kutlanmakta olan Dünya Meteoroloji Gününün bu seneki teması ‘Erken Uyarı, Erken Eylem - Afet Riskinin Azaltılması için Hidrometeoroloji ve İklim Bilgileri’ olarak seçilmiştir. Bilindiği gibi doğal afetler hayatımızın bir gerçeğidir. Ancak, afetlere karşı bilinçli olmak ve alınacak tedbirlerle can ve mal kayıplarını en aza indirmek mümkündür. Meteoroloji teşkilatı da doğru hava tahminlerini hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ileterek halkımızın afetlere karşı tedbirli olmalarına imkân sağlamaktadır. Bu vesileyle, Meteoroloji teşkilatı çalışanlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

Ziyaret, Meteoroloji İl Müdürü Davut Şimşek’in ilimizde yürüttükleri çalışmalarla ilgili Vali Akın’a  bilgiler vermesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)