Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun...
1919 RUHUYLA... GÜNEŞ 
UFUKTAN ŞİMDİ DOĞAR!..

Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı 103 yıl önce 
Samsun’da attığı adım, bugün hâlâ yolumuzu aydınlatıyor

“Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Mustafa Kemal ATATÜRK”


CUMHURİYETİMİZİN 103. yıldönümüne rastlayan ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yarın bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkulu törenlerle kutlanacak.
Büyük Önder Atatürk’ün 103. yıl önce Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yarın saat 09.30’da Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak. 
Saat 10.00’da günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından mehteran gösterisi, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya cevabı okunması ile devam edecek. Halk oyunları gösteri, sportif gösterileri, halk oyunları gösterisi ve hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılması ile Cacabey Meydanı’ndaki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sona erecek. 
Bu arada Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Gençlik Haftası kutlama programı nedeniyle dün saat 17.30’da Cacabey Gençlik Merkezi’nde geleneksel okçuluk gösterileri ve saat 19.00’da Kent Park Basketbol Sahası’nda 3x3 Basketbol gösterileri gerçekleştirildi. (HABER: BEYHAN BALLI)

***********************

KESOB Başkanı Öztürk’ten 19 Mayıs Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale
yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşalenin milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesinde yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğini belirten Başkan Bahamettin Öztürk, mesajında şunları ifade etti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. 
“Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

***********************


TSO Başkanı Yılmaz’dan 
19 Mayıs Bayramı mesajı 

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. 
Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’ın zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adım olduğunu belirten Başkan Mustafa Yılmaz,  mesajında “Bu önemli gün Atatürk’ün gençlere armağanıdır. 19 Mayıs, ‘Yaşanan günler ne kadar karanlık, içinde bulunulan durum ne kadar zor olsa da, inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan yola devam etmek gerektiğinin mesajıdır. İnanıyorum ki yarınlarımızın teminatı gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak ülkemize değer katmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”  ifadelerini kullandı. (HABER: BEYHAN BALLI)
 

***********************

Memleket Partisi İl Başkanı 
Baltalık’tan 19 Mayıs mesajı

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayınladı.
"İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır” diyen Başkan Baltalık, mesajında şunları ifade etti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ayak sesleridir. Yakılan “İstiklal Meşalesi” ise Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.  Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. Bugünün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Şundan eminiz ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Kırşehirli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" (HABER BEYHAN BALLI)
 

***********************

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan:

“Atatürk’ün kurduğu bu devlet, ebediyete kadar devam edecek, bizlerin son yurdu olarak kalacaktır”

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan, yarın kutlayacağımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs’ı Türk Gençliğine armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd eden Başkan Süleyman Doğan, mesajında şunları ifade etti:

“Yarın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 103. yıldönümüdür. Cumhuriyetimiz her ne kadar resmi olarak 1923’te kurulsa da fiili olarak yaşı 1919’da kurulmuş ve yarın itibariyle Cumhuriyetimizin de 103.yaşına girmiştir.

“1.Dünya Savaşı sonrası imkânsızlıklar içinde kurtuluş çaresini arayan Türk Milleti; asırlar önce yine Türk Devleti kuran Mete Han gibi, Anadolu’yu ebedi coğrafyamız yapan Sultan Alparslan gibi yine içinden bir evladını çıkarmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin çaresizlik içinde kurtuluş ararken Samsun’a ayak basarak millî mücadeleyi Türk Milleti adına başlatmıştır. Bu mücadele Türk Devleti ve Türk Milleti’nin bekası açısından tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Bu kutlu mücadelenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ise, Türk Milleti’nin ebedi coğrafyası olarak bugün bizlere armağan edilmiştir.

“Hiç kimse unutmamalıdır ki, Atatürk’ün kurduğu bu devlet, ebediyete kadar devam edecek, bizlerin son yurdu olarak kalacaktır. Kuruluşundan bugüne birçok kez bölünme planlarıyla, kaoslarla karşılaştığımız bu coğrafya bizlerin yegâne vazgeçilmez noktasıdır. Bu kapsamda, Atatürk’ün kurduktan sonra “Türk Gençliğine” emanet ettiği bu devletin her türlü teminatı, dün olduğu gibi bugünde Türk Ocaklarıdır. Vatanımız üzerinde düşünülen her türlü kötü planı yapanlar, bölünme hayali kuranlar karşılarında Türk Ocaklarını bulacaktır.

“Bu vesileyle, bu kutlu günü “Türk Gençliğine” armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm ülkemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bu gün nasıl yüz üç yıl önce bir ülkenin hayrına vesile olduysa, aynı heyecan ve istekle bugünün de Türk Milleti adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ne mutlu TÜRKÜM diyene…” (HABER:NECLA BAĞCI)