“Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Mustafa Kemal ATATÜRK”

CUMHURİYETİMİZİN 102. yıldönümüne rastlayan ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle cadde ve meydanlarda coşkulu törenlerde değil,  evlerimizde kutlayacağız. 
Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Büyük Önder Atatürk’ün 102. yıl önce Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı 19 Mayıs günü Kırşehir’de de bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıllardaki gibi coşkulu kutlamalardan uzak kısıtlanan etkinliklerle kutlanacak. 
Kırşehir Valiliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Gençlik Haftası kutlama programı hazırlandı. Bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, pandemi sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenerek farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. 
Etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine sosyal medya hesaplarında yapılacak olan etkinlikler ile kutlanacak.  Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu ve Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içerikler yayınlanacak; turnuvalar, konferanslar ve söyleşiler gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler çevrimiçi gerçekleştirilecek. Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılacak. 
Bu doğrultuda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Gençlik Haftası kutlama programı nedeniyle yarın saat 10.00’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenecek. 
Saat 10.30’da çevrim içi bayram kutlamasına geçilecek. Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve diğer katılımcılarla birlikte Gençlik Liderleri ve Genç Gönüllülerin hazırladığı programı izleyecek.
Saat 19.19’da da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Tesisleri ve Gençlik Merkezi’nde tüm Türkiye de aynı anda hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okunacak. (HABER: BEYHAN BALLI)