DEVA Partisi Başkanı Atabey’den kutlama mesajı

“19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
19 Mayıs 1919’un Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gün ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başlangıcı olduğuna dikkati çeken Başkan Metin Atabey, yayınladığı bayram mesajında şunları ifade etti:
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.
“19 Mayıs 1919  Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal’ in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele, Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.
“Bugün Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının ve Milli Mücadelenin başlangıcının 102. Yıldönümünü kutluyoruz. 
“19 Mayıs Ulu Önder Atatürk’ün “Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek; fikirlerde başlayan, yüreklerde filizlenen, tüm yurda yayılan vatan sevdasıdır, karamsarlığın umuda, korkunun güvene, esaretin özgürlüğe döndüğü gündür.
Vatan topraklarında bugün bağımsız ve hür bir şekilde yaşayabiliyorsak, Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Bizlerin de birinci görevi bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve yaşatmak olmalıdır.
“Atatürk en büyük eserim dediği demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni değerli Türk gençliğine emanet etmiştir. ‘Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözleriyle Türk gençliğine olan sonsuz inancın ve güvenini dile getirmiştir. Türk gençliği de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine yani Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş, uygar medeniyetler düzeyinin üzerine çıkabilmek için durmadan çalışarak üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bizlerde bu doğrultuda her daim gençlerimizin yanın da olacağız. 
“DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanlığı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Kırşehir halkımızın ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi, saygıyla kutluyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)