İYİ Parti İl Başkanı Göçen’den Gençlik ve Spor Bayramı mesajı:

“19 Mayıs, milletin tek yürek olduğu, ‘Ya istiklâl ya ölüm’ andını içtiği gündür”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, bugün kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
19 Mayıs’ta Türk Milleti’nin vatanı için tek yürek olabilmeyi başardığını ifade eden Başkan Müfit Göçen, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Aziz Kırşehirli hemşerilerimiz, yarınlarımızın umudu sevgili gençler,
“Bugün; ulusumuzun kurtarıcısı ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve silah arkadaşlarıyla birlikte, Osmanlı’nın çaresizliğine, emperyalistlerin Türk topraklarına aç kurtlar gibi saldırışına, masum ve temiz kalpli Anadolu insanının yıllar süren gözyaşlarına dur demek için çıktığı mukaddes yolculukta Anadolu topraklarına ayak bastığı, umutları yeşerttiği gündür.
“Tarih boyu özgür yaşayan, mertlikten taviz vermeyen, sadece barış için savaşan kahraman Türk’ün zulme başkaldırışının adı olan 19 Mayıs, milletin tek yürek, tek yumruk olduğu, “Ya istiklâl ya ölüm!” andını içtiği gündür. Bugün, tarihe şanlı bir sayfanın açıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, acı ve kederden kararan yüzlerin sevinçle parladığı; Türk’ün mertliğinin, fedakârlığının ve kahramanlığının şahlandığı gündür.
“19 Mayıs’ta Türk milleti vatan için tek yürek olabilmeyi başarmıştır. Bu günde Mustafa Kemal ve onun gibi vatan sevgisini yüreğinde hisseden sayısız Mustafa Kemaller Anadolu’ya umut olup yayılmış, hürriyet ve istiklal ateşini parlatmışlardır. Bu ateş sayesinde bir kurtuluş destanı Samsun’dan başlayıp 9 Eylül’de İzmir’de zaferle neticelenmiştir.
19 Mayıs fikirlerde başlayan, yüreklerde filizlenen, tüm yurda yayılan vatan sevdasının adıdır. 19 Mayıs, yıllar geçse de tükenmeyecek sevdanın simgesi, kurtuluşun yemini, milli misakın sınırı, Cumhuriyet tutkusu, egemenlik türküsü, millet olma bilinci, var olma savaşıdır. Karamsarlığın umuda, korkunun güvene, esaretin özgürlüğe döndüğü bu günde, Mustafa Kemal Paşa halkına güvenerek yola çıkmış, Haçlı seferlerini aratmayacak açgözlü emperyalistlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır.
“Üç buçuk yıl boyunca yediden yetmişe tüm milletin durmadan, dinlenmeden vatan uğruna ter ve emek sarf ettiği o günler, zaferi getiren, kurtuluşu temin eden, Cumhuriyeti ve barışı yeniden Türk’e armağan eden kutsal bir savaştı. Bu savaş, Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bizim kurtuluşumuzun dışında başka bir önemi de sömürgeci güçlere karşı birçok mazlum millete ilham kaynağı olmasıdır. Bütün dünya, milletin azim ve kararlılığı ile tüm güçlüklerin yenilebileceğini görmüş, bizi örnek almışlardır.
“Sevgili gençler,19 Mayıs ile başlayan Kurtuluş Savaşı 9 Eylül’de bitmiş değildir. Bu savaşın ardından hemen yeni bir savaş başlamıştır. Bu savaş, bu kez muharebe alanlarında değil, sevgiyle, umutla yüreklerde sürdürülen; cehalete, geri kalmışlığa karşı verilen bir savaştır. Bu savaş, aydınlık yarınların, demokrasi ve cumhuriyetin, eşitlik ve hürriyetin, barış ve huzurun sağlanması için yapılan uygarlık savaşıdır. Sizler, yarınlarımızın umudu gençler, atalarımızdan armağan olan bu güzel vatanın bekasının, şanlı sancağın özgür dalgalanmasının teminatısınız. Sizler savaştan siyasete, bilimden sanata, sanayiden spora, eğitimden ahlâka kadar her alanda aydınlık ve müreffeh Türkiye’nin yaratıcıları ve savunucuları olacaksınız. Bu yolda Ata’mızın dediği gibi tek yol göstericiniz akıl ve bilim olmalıdır. Doğmalarla değil, bilimle yolunuzu aydınlatmalısınız. Ancak o zaman bizlere bu günleri kanıyla, canıyla armağan eden, malını, servetini, emeğini, terini, kanını, canını esirgemeyen kahraman atalarımıza vefa borcunuzu ödemiş oluruz. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlığın üstüne çıkma ülküsünü gerçekleştirmek, sizin vatana borcunuz, Türklüğe sadakatiniz, Allah’a yemininiz, şehitlerimize verilen sözünüz olmalıdır.
“Bugün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ata’mızı anmak ve geçmişimizi hatırlamak, hissetmek, kendimize gelmek için önemli bir vesiledir. Bu bayram, 19 Mayıs ruhunu yeniden diriltmek, ışık ve umut olup bir daha Samsun’a çıkmak demektir. Bu bayram Mustafa Kemal’in askeri olmak değil, binlerce Mustafa Kemal olabilmektir.
Bu vesileyle yaşadığımız özgür ve refah ortamını, Cumhuriyet’in erdemlerini, barış ve huzuru bizlere yüksek bedellerle armağan eden kahraman şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, emeği geçen tüm merhumlarımıza minnet ve sevgilerimizi sunuyoruz. Ve bugün İYİ PARTİLİLER olarak yine aynı azim ve kararlılıkla diyoruz ki:
“Ey Türk mevcudiyetinin korkusuz, fedakâr kahramanları, ey şehit oğlu şehitler, yaktığınız bağımsızlık meşalesini söndürmeden muhafaza edeceğimize, al sancağı daha yükseklere taşıyacağımıza, vatanı ne pahasına olursa olsun koruyup yücelteceğimize, ilke ve inkılâpların yılmaz bekçileri olacağımıza, vatan ve Cumhuriyet uğruna canlarımızı seve seve feda edeceğimize, medeniyet, bilim ve adalet yolunda durmadan yürüyeceğimize, her birimiz birer Mustafa Kemal Atatürk olacağımıza namus ve şerefimiz üstüne yemin ederiz.”
“Bu yüce dilek ve ruh haliyle, tüm Kırşehirli hemşerilerimizin ve siz sevgili gençlerin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)