Vali Hüdayar Mete Buhara’dan 19 Mayıs mesajı:

“19 Mayıs hür ve bağımsız yarınlara

yürüyüşümüzün ilk adımıdır”

Kırşehir’in yeni Valisi Hüdayar Mete Buhara, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya çıkarak başlattığı İstiklal Mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılarak milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlandığını ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğunu belirten Vali Hüdayar Mete Buhara, yayınladığı 19 Mayıs mesajında şunları ifade etti:

“Bugün Milletçe büyük bir coşku ve gururla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya çıkarak başlattığı İstiklal Mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılarak milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlanmış ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Hür ve bağımsız yarınlara yürüyüşümüzün ilk adımı olan 19 Mayıs ile milletimiz, kendisine dayatılan esaret senaryolarını hiçbir surette kabul etmeyeceğini, özgür iradesine ve geleceğine her koşulda sahip çıkacağını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.

“Büyük yokluk ve zorluklarla yürüttüğümüz milli mücadelemizin zaferle sonuçlanması Türk ve dünya tarihinde derin yankılar uyandırmış, esaret altındaki mazlum milletlere de kurtuluş için umut ışığı olmuştur. Şanlı tarihimizde yaşadığımız önemli olayların yıldönümlerini milli değerlerimizi yaşatmak için birer vesile olarak gören Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs’ı geleceğin ümidi ve ışıklı çiçekleri olarak gördüğü Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Vali Hüdayar Mete Buhara, mesajında gençlere de seslenerek şöyle devam etti:

“Sevgili Gençler, Samsun’dan yakılan meşaleyi geleceğe taşıyacak olan sizler, ülkemizin muasır medeniyetler yolunda ilerlemesinin en büyük güvencesisiniz. Sizler gelecekte ülkemiz yönetimini devralacak ve almış olduğunuz eğitimle barışın, demokrasinin, vatan ve millet sevgisinin yılmaz temsilcileri olacaksınız. Genç nesillerin yetişmesine önem gösteren milletler daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu sebeple devlet olarak temel hedefimiz, sizlerin çağın gereklerine göre en iyi şekilde yetişmenize katkı sağlamak, barış, huzur ve refah içinde kardeşçe yaşayabileceğiniz bir Türkiye inşa etmektir. Siz değerli gençlerin üstlendiğiniz sorumluluğun bilinciyle çok çalışacağınıza, milli ve manevi değerlerle yoğrularak aziz milletimizin saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır şekilde hareket edeceğinize yürekten inanıyorum. Cumhuriyetimizin teminatı olan tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyor, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla yad ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)