CHP İl Başkanı Baran Genç:

“19 Mayıs bağımsızlık ve 
özgürlük mücadelemizin 
meşalesinin yakıldığı gündür”

    
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Baran Genç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
19 Mayıs 1919’un Türkiye için bir dönüm noktası, kuruluşa ve kurtuluşa giden yolda atılan büyük bir adım olduğunu belirten CHP İl Başkanı Baran Genç, “Sahip olduğumuz tüm hak ve özgürlükler bundan 103 yıl önce vatanı kurtarmak için İstanbul’dan yola çıkan ve 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adım atan Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz” dedi.
Başkan Baran Genç mesajında şunları ifade etti:
“19 Mayıs bağımsızlık, özgürlük, Cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan, işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkış günüdür. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundaki en önemli olaylardan birisi de şüphesiz Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak bağımsızlık meşalesini yakmasıdır. İşte Milli Mücadelemizin ilk kıvılcımı olan bu tarihin 100.Yıldönümünde milletçe  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.   19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makûs talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk 'ün Samsun'a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadele diğer ezilen devletlere de örnek olmuş ve hepsine emperyalizme karşı mücadele cesaret vermiştir. Buradan cesaret alan ezilen devletlerin birçoğu kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. 19 Mayıs bizim kadar olmasa da tüm ezilen ulusların özgürlüklerin kazanmalarında esin kaynağı olmuştur. Bu vesile ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız." (HABER: BEYHAN BALLI)