DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, şehitlerimizi minnetle anıyoruz”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” dediği unutulmaz bir zafer olduğunu belirten Başkan Metin Atabey, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümümde bu zafer uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. 1914-1916 yıllarında yapılan Çanakkale savaşı, Türk tarihi ve dünya tarihi açısından son derece önemli savaşlarındandır.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “ Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” dediği unutulmaz zaferdir. Zorlu bir savaş olan Çanakkale Savaşı tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir.

“Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destandır. Şiirlere konu olan destansı zaferi kanlarıyla yazan ataların torunları olmanın büyük gururu içerisindeyiz.

“Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçmiş. Çanakkale kendi kaderine boyun eğmiş ama vatanının kaderine boyun eğmemiş kahraman Mehmetçiğin zaferidir. Güçlü bir orduya karşı daha zayıf bir ordu ile büyük bir zafer elde edilmiştir. Çanakkale kazanılan zaferle dünya ülkelerinin güç dengesi değişmiş ve tüm dünya Türk milletinin gücü gösterilmiştir.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, belki de Anadolu halkının yaşadığı en büyük zafer; ama aynı zamanda yaşadığı en büyük acıdır. Tarihimize büyük bir zafer olarak geçse de, hepimizin yüreklerinde büyük bir keder bırakmıştır. Çanakkale toprakları çeyrek milyon şehidimizin kanı ile sulanmıştır.

“Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.

“Bugün bu toprakların bereketinden yararlanabiliyorsak, atalarımızın bu topraklar uğruna döktüğü aziz kanındandır. Çanakkale azmin, fedakârlığın, onurun zaferidir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün, direnişin zaferidir. Atalarımıza ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bu yüzden atalarımızın kemiklerini sızlatmayacak şekilde yaşamalı, onların bize bıraktığı toprak, bayrak, vatan gibi kutsal değerleri kanımızın son damlasına kadar korumalıyız.

“Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.” (HABER: NECLA BAĞCI)