Ahi TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan:

“12 EYLÜL DEMOKRASİ TARİHİMİZDE KARA LEKE”

Şehrimizde yayın yapan Ahi Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı, Refah Partisi Kırşehir eski İl Başkanlarından Hasan Eraslan, 12 Eylül’ün demokrasi tarihinde kara bir leke olduğunu açıkladı.
Demokrasilerde asıl olan milletin iradesinin tecelli ettiği sandık olduğunu, seçim ile gelen iktidarların seçim ile değişmesi demokrasinin ana unsuru olduğunu ifade eden Hasan Eraslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Maalesef Türkiye'de demokrasimize darbeler indiren askeri müdahalelers olmuştur. bunlardan biride 12 eylül askeri darbesidir. 11 Eylül günü Türkiye'de sağ sol çatışması çok sayıda iken 12 Eylül günü bıçak keser gibi kesilmesi ve aradan 40 yıl geçmesine rağmen akıllardaki acaba asker ihtilale zemin hazırlamak için gerekli müdahaleyi yapmıyor muydu? sorusunu bir türlü cevaplayamadı. Sağda veya solda bu milletin çocukları idam edildi. Hapishanelerde işkenceler gördü, yıllarını cezaevlerinde geçirdi, sağcı veya solcu bir neslin gençliğin karartıldı. 12 Eylül darbesini baş müsebbibi Kenan Evren Cumhurbaşkanı olmak uğruna demokrasiye müdahale etmiş, elini idamlara, işkencelere ve bir neslin cezaevlerinde geçirmesine bulamıştır.
"Adalet olsun diye bir sağdan bir solda astık" diyebilecek kadarda adaletten uzaklaşmıştır. AK Parti iktidarı darbecileri yargılamış, rütbelerini geri almış ve mahkûm etmiştir. Bu yargılama hiç olmazsa gençlerin ve ailelerin acısını bir nebze azaltmıştır. Bir daha askeri darbenin olmaması ve demokrasimizin kesintiye uğramaması dileği ile darbecileri ve darbe zihniyeti taşıyanları kınıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)