10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanacak.
10 Ocak 1961’de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan, “Çalışan Gazeteciler Günü” ya da “bayramı” olarak anılıyor. 
Kırşehir’de bütün ekonomik sıkıntılarla ayakta kalma mücadelesi veren gazeteler ve gazeteciler yöneten ve yönetilen arasında kurulan köprüye güç katıyor.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Kırşehir ve ülkemizin dört bir yanında halkın haber alma özgürlüğü için çalışan,  ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasını gündeme taşıyarak katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. 
Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” sözlerinde olduğu gibi, ülkemizin her köşesinde çalışan basın mensuplarının ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla görev yapmalarını diliyoruz. 
  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibinin yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alması ve bu gelişme karşısında gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla bir yürüyüş yapmaları sonucunda Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan, 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise, çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak "bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandı. (HABER: BEYHAN BALLI)