zabıta

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Pazar yerinde müşteri çekmek için bağırarak satış yapan esnafları düdükle uyarıyor.
Şehir pazarında modern bir ortamda satış yapıldığını belirten zabıta ekipleri, bazı pazarcıların bağırarak satış yapmalarını engellemek için düdükle uyardıklarını, uyarıları dikkate almayanlara ceza yazdıklarını belirtirken, bu durumdan vatandaşlar da memnun.
Pazarda esnafın bütün ürünlerine etiket astıkları gören vatandaşlar, zabıta ekiplerinin sürekli pazarda denetim yapmalarından da memnun olduklarını söylediler.
Pazarda gönül rahatlığıyla taze ve kaliteli ürün aldıklarını belirten Kırşehirliler “Eskiden pazara gidip gönül rahatlığıyla alışveriş yapamıyorduk. Çünkü pazar esnafı bizlere ürün seçtirmiyor, çürük çarıkları poşete doldurup bize veriyorlardı. Biz de bu nedenle Pazardan sebze ve meyve almak yerine marketleri tercih ediyorduk. Ancak Pazar esnafı bu durumu anlamış olacaklar ki artık değiştiler. Bizlere poşeti uzatarak seçtiriyorlar. Biz de bu nedenle marketlerden biraz pahalı olsa da kaliteli sebze ve meyve almak için pazarı tercih ediyoruz. Pazar esnafı bu şekilde devam ederse hem kendileri para kazanır, hem de biz kaliteli sebze ve meyve yemeye devam ederiz. Ayrıca pazarda zabıta ekipleri sürekli denetim içinde olduklarını görüyoruz. Ayrıca zabıta ekiplerin kuralları uymayan esnafları düdükle uyarmaları da doğru bir karar” dediler.