KIRŞEHİR’DE okulların tatile girmesiyle birlikte Yaz Kur’an Kursları hazırlıkları tamamlanırken, kurs kayıtları da 15 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı.

22 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur’an Kursları’na tüm çocukların katılımını beklediklerini belirten Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, 4-6 yaş grubu çocuklardan liseyi bitirmiş ve üniversite öğrencisi olanların da kurslara katılabileceğini söyledi.
22 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar 1. Dönem, 13-31 Temmuz arası 2. Dönem, 21 Ağustos’a kadar da 3. Dönem olmak üzere dönem dönem kayıtları alacaklarını ifade eden Müftü Mehmet Şahin, çocukların kurslara ilgi göstermelerini ve Kur’an’ı ve dini bilgileri öğrenmelerini arzu ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

MÜFTÜ ŞAHİN.avi_snapshot_02.16_[2015.06.16_13.00.06] copy
“Okulların tatile girmesiyle Yaz Kur’an Kursları dönemine daha geldik. Öğrencilerimiz, okulların tatile girmesiyle bizim öğrencilerimiz olurlar. Alıştığımız bir durum oldu. Okullar 12 Haziran itibariyle tatile girdiler. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığımız çocukların bir hafta serbest tatil yapmasına müsaade ederek, 22 Haziran tarihi itibariyle inşallah Yaz Kur’an Kurslarımızı başlatacağız.
Bu konuyla ilgili her türlü gerek Diyanet İşleri Başkanlığımız, gerekse Müftülüklerimiz nezdinde bizler her türlü tedbiri almış vaziyetteyiz. Personellerimizle toplantılar yaptık. İhtiyaç olan, öğretici ihtiyacı olan yerlere takviye noktasında da fahri öğreticilik hakkı kazanacakları sınavla alacağız.
“Yaz Kur’an Kurslarımız, 22 Haziran 2015 Pazartesi günü başlamış olacak. Tüm camilerimizde ve tüm Kur’an kurslarımızda bu kurslarımız devam edecek. Genel prensip olarak birer sınıf seviyesinde, 20’şer, 25’er kişilik grupları bir hocanın nezaretinde eğiteceğiz. Kursa kayıt noktasında 4-6 yaş grubu çocuklardan liseyi bitirmiş, hatta üniversite öğrencisi olsa öğrenci olan herkesi Yaz Kur’an Kursları’na alıyoruz, kayıt yapıyoruz. Kayıtlarımız 15 Haziran itibariyle başladı. Kayıtlarımız kurslarımız başlasa bile devam edecektir. Yaz kurslarımızı büyük bir şevkle, arzuyla bekliyoruz. Velilerimizin çocuklarımızı kurslara yönlendirmeleri, ayrıca ilgilenmeleri ve destek olmaları yolunda da beklentimizi ifade ediyoruz. Çocuklarımızı inşallah hem eğlendireceğiz, hem öğreteceğiz.
“Bu yaz kurslarımızda da yine kurslarımıza devam etmekle beraber sportif faaliyetlere katılmak isteyen öğrencilerimizin de aynen o faaliyetlerini sürdürebilecekleri ortamları Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Belediyemiz ile beraber sağlayacağız inşallah.
Kayıtlar için özel bir sınırımız, engelimiz yok. Sadece bir form doldurarak bize vermeleri yeterli gelecek. Camilerimizde ve kurslarımızda öğreticilerimiz ve cami görevlilerimiz hazır olarak şu andan itibaren beklemektedirler. İnşallah verimli bir yaz dönemi kursu atlatırız.
“Yaz kurslarımız dönem olarak 3 dönem halinde hizmet görüyor. 22 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar 1. Dönem, 13-31 Temmuz arası 2. Dönem, 21 Ağustos’a kadar da 3. Dönem olmak üzere dönem dönem kayıtlarımızı alarak öğrencilerimizi okutacağız. Dönemin birinde devam edememiş, başlamamış bir öğrencimiz ikinci dönemde gelip rahatlıkla kaydını yaptırabiliyor. Birinci dönemde devam etmiş, ikinci dönem gelme imkanı olmamış ise birinci dönemini tamamlamış oluyor. Aradaki ikinci dönemi atlamış ise üçüncü döneme gelebiliyor. Ramazan Bayramı giriyor araya ve bayram sonrası devam edecektir. Ramazanda devam etmelerini arzu ediyoruz, ama Ramazan içerisinde devam edememiş olanlar olsa bile Ramazanın bitiminden sonrasında yine devam etmelerini arzu ediyoruz. Çünkü biz açığız ve kayıtlarımız yapılacaktır. Hayırlı olsun diliyor, başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bütün velilerimiz ve çocuklarımızdan camilerimize ve kurslarımıza ilgi duymalarını, Kur’an’ımızı ve dini bilgileri öğrenmelerini temenni ediyor, bekliyoruz.”