KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, Türk gazilerinin 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmesini de simgeleyen ve her yıl 19 Eylül'de tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Gazileri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Gazilik rütbesinin önemine dikkat çekerek, kahraman vatan evlatlarının yüce yaradan ve milletimizin nezdinde hak ettiği müstesna bir derece olduğunu vurgulayan Vali Necati Şentürk, şunları kaydetti:
“Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazilik’ unvanı verilmiştir. Milletçe gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu önemli gün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.
“Gazilik mertebesi, milletimizin bağımsızlığı, vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna mücadele eden, bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının yüce yaradan ve milletimizin nezdinde hak ettiği müstesna bir derecedir. Bu yüzden millet olarak ebediyete kadar unutmayacağımız, her andığımızda kahramanlıkları ile gururlanacağımız bir değer varsa o da şehitlerimiz ve gazilerimiz olacaktır.
“Bin yıldır bize yurt olan Anadolu toprakları ve yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyası taşıdığı stratejik değer ve sahip olduğu enerji kaynakları nedeniyle her zaman dış güçlerin hedefi haline gelmiştir. Ülkemizde bölgemizde yaşanan bu kargaşanın içerisine çekilmek istenilmekte, dış destekli güçlerin varlığıyla beslenen terör örgütleri sınırlarımızın içinde ve dışında tehditlerini sürdürmektedir.
“Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen şer odaklarının her türlü faaliyeti vatansever asker, polis, korucu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmektedir. Bu başarıyı terör örgütleriyle mücadelesini kararlıkla sürdüren güvenlik güçlerimize ve her daim şehit ve gazi olmaya hazır aziz milletimize borçluyuz.
“Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişiminde görmekteyiz. Bu karanlık gecede yaşananlar bize daima güçlü olmak zorunda olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizi ele geçirmek için her yolu deneyen güçler, devletin her kademesine sızmış bir avuç vatan haini ile yönetimi ele geçirmek istemiş ancak milletimiz bu hainlere geçit vermemiştir. Verilen mücadele sırasında asker, polis ve çok sayıda vatandaşımız şehitlik ve gazilik mertebesine yükselerek yeni bir destan yazmıştır.
“Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.
“Vatanımızın, devletimizin ve demokrasimizin müdafaası sırasında şehit olan vatan evlatlarımız ve kahraman gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Gazilerimiz ve şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri milletimizin en kutsal emanetleridir.
“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu ömürler diliyorum.”
HABER MERKEZİ