Img_4620 copy

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yıldönümü, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Tören Vali Necati Şentürk ve eşinin verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erdi.
28 Ekim Çarşamba günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, 29 Ekim Perşembe günü Vali Necati Şentürk’ün Makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Vali Necati Şentürk’ün beraberinde Garnizon Komutanı Jan. Alb. Murat Bulut ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile katılanların bayramlarını kutlamaları ile devam eden törenlere, Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Yıldırım Türk, ilimiz protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ile başladı. Mesajın okunmasının ardından Vali Necati Şentürk, tarihimizin şanlı zaferlerle dolu olduğunu, milletimizin bunun en güzel örneğini de yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırarak gösterdiğini söyledi.

Img_4621 copy
Cumhuriyetin, büyük bir inançla sürdürdüğümüz kurtuluş mücadelemizin bir sonucu olduğunu ifade eden Vali Necati Şentürk; " Bugün Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Kan ve irfanla kurduğumuz bu devletin yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğu, 92 yıl önce 101 pare top atışıyla dünyaya ilan edildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, Türk Milletinin her ferdi bir bedenin organları gibidir. Türk, bir milletinin ırkının adı değil koskoca bir milletin adıdır. Bu cumhuriyet, bir buçuk milyon vatan evladının Balkan Savaşlarından Kurtuluş Savaşına kadar şehit olmasıyla kuruldu. O günden bugüne kadar, iç ve dış düşmanlarımız bu devleti yıkmak, milletimizi parçalamak, vatan topraklarını bölmek istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti bizim son kalemizdir. Buradan bir karış toprak koparttırmamaya andımız var. Ülkenin dört bir yanından tüm insanlarımızla topyekun bir millet olarak yeminimiz var. O millet ki şanla ve şerefle tarihin şeref defterlerine kaydolmuştur. Cesareyitle, medeniyetiyle, adaletiyle, ahlakıyla, inancıyla, imanıyla, vatan, bayrak, ezan sevgisiyle donatılmış milletimiz, dünyaya şeref vermiştir. Zafer, vatan için, millet için, devlet için, bayrak için, Allah yolunda can verenlerindir" şeklinde konuştu.
Öğrencilerinin şiirlerini okuduğu program, Mehteran Bölüğü konserinin ardından tören geçişi ile sona erdi.
Törenin sona ermesinin ardından Vali Necati Şentürk ve beraberindekiler Malul Gaziler Derneğini ziyaret ettiler.
Kırşehir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Makissos Otel'de Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erdi.