Akademik ve idari yapısı günden güne gelişen Ahi Evran Üniversitemizde sevindirici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Öğrenci alımlarının ard arda Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandığı üniversitemizde, şimdi de Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerine öğrenci alımının onaylanmasının sevinci ve gururu yaşanıyor.
Sürekli gelişmeyi hedefleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri ile iki bölüme daha öğrenci alımının onaylanmasının ardından yeni gelecek öğrenciler bekleniyor. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Felsefe Bölümüne 60 öğrenci, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne ise 40 öğrenci alınması YÖK tarafından karara bağlandı.
Öğrenci alımlarının onaylanmasının ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, her zaman kaliteli ve nitelikli bir eğitimle marka üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.
Rektör Karakaya, “Üniversitemize 2017-2018 döneminde onaylanan yeni öğrenci alımları ile birlikte sayımızı artıracağız. Mezun ettiğimiz her Ahi Evranlı mezunun donanımlı bir mezun olması için çalışacağız.” dedi.
Üniversite ve şehrin özlediği, hayallerinin gerçekleştiği bir dönemde emek harcamış olmaktan mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Gençler, geleceğimizin teminatı. Üniversiteler de gençlerin hayata katılmaları ve faydalı bireyler olmaları için önemli kurumlardır. Gençlerle önemli köprüler kurmalıyız. Geleceğimizi hazırlayan gençler için faydalı sonuçlar alacağımız işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
2017-2018 eğitim öğretim döneminde gelecek olan yeni öğrencilerin heyecanla beklendiğini belirten Rektör Karakaya, Felsefe ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne öğrenci alımının onaylanmasının üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.