Akademik çalışmaları ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin sportif başarılarıyla da övünmeye devam ediyor.
12 – 16 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Büyükler Taekwondo Şampiyonasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri kazandıkları madalyalarla üniversitemizi temsil ettiler.
Ankara Taha Akgül Salonunda gerçekleşen müsabakalarda öğrencilerimizden Bayanlar 49 Kg’da mücadele eden Merve Dinçer birinci, 67 Kg’da mücadele eden Kübra Kıyı ikinci ve yine 73 Kg’da mücadele eden Huri Korkut ikinci oldu.
Erkeklerde ise 63 Kg’da mücadele eden Ferhatcan Kavurat birinci olurken Hakan Reçber de 68 Kg’da birinci oldu. Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimiz müsabakadan üç altın ve iki gümüş madalya ile döndü.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Taekwondo Teknik Kurul Üyesi Doç. Dr. Sevde Mavi Var, müsabakalar için yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)