Üniversitemiz GES destekli projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor

Pilot üniversite projeleri ile Kırşehir’in kalkınmasına büyük destek sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ilimizin kalkınmasına faydalı olacak yeni projelerle yeni atılımlar yapmaya devam ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve yatırımcı şirketlerle, “GES Destekli Hidrojen Enerjisi ile Sera Isıtma Sistemi Projesi” hakkında inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

24 Ağustos 2022 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, UTET AR-GE ENERJİ HİDROJEN MAKİNE LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özçelik, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Proje Değerlendirme Yetkilisi Ahmet Suat Toprak, Pilot Tarım ve Jeotermal Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Ayrancı, Termal Seralarda Kümelenme Projesi Yürütücüsü Doç. Dr. Hakan Başak ile KOP İdaresi ve yatırımcı firma uzmanları katıldı.

Senato Salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuklarını üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek KOP Bölge Kalkınma İdaresinin üniversitemizi projelerine destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Projelerinde her zaman insan faydasını ve üniversite bilgisini gözettiklerini, yatırımın gücü ve finansal desteklerini de işlerine katarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnanıyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Biz çalışmalarımızı her zaman bu şuurla ve mantıkla planladık. Sonucunda çok güzel işlere imza atarak 7 projeyi hayata geçirdik.”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite projelerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, proje çalışmalarında geldikleri evrede Kırşehir’in kalkınmasına çok faydası dokunan işler yaptıklarını kaydetti. Ekip olarak her zaman sahada çalıştıklarını da belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ama gayemiz şirket kurup para kazanmak değil, bilginin gücünü şirketlerle paylaşıp istihdam oluşturmak.” dedi.

Yeni bir proje için her zaman olduğu gibi yine ekip olarak gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hidrojenle ilgili yeni bir projemiz var ve bunun için heyecanlıyız. İnşallah milletimizin yararına olacak bir şeyler yapabiliriz. Enerji alanı ülkemiz ve bizim için çok önemli bir konu. Enerji alanında özgür olabilmek için yeni bir alternatif geliştirmeliyiz. Ve biz de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bu alanda bir adım atmak istiyoruz. Pilot üniversite projelerimizden biri olan Termal Seralarda Kümelenme Projesi ile oluşturduğumuz AR-GE Seramızda Hidrojen Enerjisini kullanarak ısıtma sistemini hayata geçirmek istiyoruz.”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve yatırım şirketi yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantının herkes için faydalı sonuçlanması temennisinde bulundu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu söz alarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi olarak üniversitemizin çalışmalarını ve projelerini çok değerli bulduklarını belirten Karakoyunlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ülkemizin ve bölgenin yararını gözeten projelere imza atan bir üniversite olduğunu kaydetti.

Yeni projelerde de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini desteklemek istediklerini vurgulayan Murat Karakoyunlu, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Termal Seralarda Kümelenme Projesi Yürütücüsü Doç. Dr. Hakan Başak söz alarak bir sunum yaptı. Sunumunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin AR-GE Serasının çalışmaları ve ürettikleri ürünler, ürünlerin kalitesi ve değeri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Doç. Dr. Hakan Başak’ın ardından Pilot Tarım ve Jeotermal Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Ayrancı, söz aldı.

Ayrancı konuşmasında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği, Ankara ve Selçuk Üniversitelerinin de ortaklığında oluşturulan Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin (JİSTUAM) amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Sunumların devamında UTET AR-GE ENERJİ HİDROJEN MAKİNE LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özçelik söz alarak faaliyetleri, çalışma alanları, ürettikleri ürünler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı sonunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu ve beraberindekiler Üniversitemiz AR-GE Serasında incelemelerde bulundular. (HABER MERKEZİ)