KIRŞEHİR Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında sağladığı istihdama devam ediyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı kapsamında Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 6 ay süreyle çalıştırılacak 500 kişiye geçici iş imkanı sağlayacak.
Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 6 ay süreyle ağaçlandırma, erozyon engelleme çalışmaları, vadi ve dere ıslahı konularında çalıştırılacak geçici işçilerle ilgili protokolü Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol ile Kırşehir Orman İşletme Müdürü Murat Çevirme birlikte imzaladı.

Kısa süreli de olsa istihdamı ve eğitimi amaçlayan ve İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süreli ayrı kalarak ekonomik sıkıntıya düşmemesini hedefleyen “Toplum Yararına Programı” kapsamında imzalanan protokolle ilgili bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, proje kapsamında, istihdamında zorluk çekilen işsizlere yönelik işsizlik riskini azaltmak ve teknolojik gelişmeler nedeniyle işsiz kalması beklenenlerin başka alanlara yönlendirilmesini sağlamanın yanı sıra istihdamı arttırıcı ve koruyucu tedbirler almak amacıyla geçici gelir desteği sağladıklarını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Akyol, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacakların asgari ücret üzerinden aylık ödemeleri ile SGK prim ödemelerinin İŞKUR tarafından yapılacağını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Akyol, müracaatta bulunacak adaylarda aranan şartları şöyle sıraladı:
“Adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları, 19-55 yaş aralığında, en az okuryazar olmaları gerekmektedir. Şartları taşıyan adaylar için müracaatlar 13 Mart 2015 tarihinde başlayıp 22 Mart 2015 tarihinde sona erecektir. Başvurular mesai saatleri dahilinde İŞKUR İl Müdürlüğü’ne şahsen yapılabileceği gibi, başvuru tarihleri arasında günün 24 saati İŞKUR internet sayfasından da (www.iskur.gov.tr) yapılabilecektir.”