GÜLNAZ CEYLAN
KIRŞEHİR’DE Türkmen aileler zor şartlar altında hayatlarını sürdürürken, hayatlarını idame ettirmek için çalışan Türkmenler de, mağdur ediliyor.
Ortadoğu’da yaşanan iç savaşla birlikte Türkiye’ye sığınan mülteci sayısı her geçen gün artarken, Türkiye’ye sığınan, ancak devletten bekledikleri yardım ve desteği alamayan özellikle Türkmen aileleri adeta açlık ve sefalet içinde yaşamaya çalışıyor.
Şehrimizde yaşamını sürdürmeye çalışan Türkmenlerin çoğu iş bulma da zorluk çekerken, iş bulanlar da adeta sömürülüyor.
Irak’tan gelen Türkmen aileleri yaşamlarını idame ettirmek için birçok işte çalışırken, işverenlerin çoğu Türkmenlerin sahipsizliğinden dolayı haklarını ödemiyor.
Türkmenler alın teriyle çalıştıkları işlerde paraları ödenmeyerek mağdur ediliyor.
Şehrimizde ihale ile iş yapan firma tarafından çalıştırılan Türkmenler, düşük ücretle çalıştırılarak mağdur edilirken, bin 500 TL’ye yakın alacağı olanlar da paralarını alamıyor.

İlimiz Kırşehir’de sanayide, tarlada ve bunun gibi birçok çalışabilecekleri yerlerde iş bulan ve hayata tutunmaya çalışan Türkmenler, sömürü zincirinin bir halkası olarak maalesef ülkemizde sahipsiz bırakılıyor.
Yevmiye usulü çalışanlar da ya hiç paralarını alamıyor ya da günlük 10 TL’ye çalıştırılıyorlar.
Savaştan kaçan ve ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi ilimiz Kırşehir’de yaşamlarını sürdürmeye çalışan Türkmenler, sağlıklı yaşam koşullarına da sahip değil. Yaklaşık bin Türkmen’in bulunduğu ilimizde bir evde 10 kişi yaşamaya çalışıyor.
Hatırlanacağı üzere şehrimizde Kırşehir Valiliği ve Müftülük tarafından başlatılan yardım kampanyasından da Türkmenler yararlanamamış ve ilimiz hayırseverlerinin yaptığı yardımlarla yaşamlarını idame ettirmeye çalışmışlardı.
Devletin sahip çıkmadığı Türkmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuluyor.
İlimiz Kırşehir’e gelerek yeni bir hayat kurma ümidi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sığınan Türkmen ailelere Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi’nin el uzatarak, yardımcı olması bekleniyor.