TRAFİK güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilebilmesi amacıyla tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bu günü takip eden haftanın ise "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" olarak kabul edilmesi dolayısıyla bu yıl 2-9 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan "Karayolu Trafik Güveliği Haftası" kutlamalarının programı belli oldu.

Bu yıl 2-9 Mayıs tarihlerinde kutlanacak "Karayolu Trafik Güveliği Haftası"nın açılış töreni 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü Cacabey Meydanı’nda yapılacak.
Toplumda trafik bilincinin oluşturulması, kazaların en aza indirilmesi ve insanların güvenli bir trafik ortamında yaşamlarını sürdürmelerinin amaçlandığı Trafik Haftası açılış töreni, saat 14.00’te başlayacak.
Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarının başında trafiğin geldiğine, trafik sorununun, toplumun her bireyini doğrudan ilgilendirmesinin çözümü noktasında da herkese önemli sorumluluklar yüklediğine dikkat çekilecek olan Karayolları Trafik Haftası’nda 9 Mayıs Cuma gününe kadar bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Karayolu Trafik Haftası kapsamında 9 Mayıs Cuma gününe kadar öğrenciler ve sürücülere yönelik birçok etkinliğin yanı sıra trafik eğitimleri de düzenlenecek.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ilimiz Kırşehir’de sürücülerin emniyet kemeri takmalarını sağlamak ve emniyet kemeri takma oranını yükselterek trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmek amacıyla düzenlenen “Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor” kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek kutlamalar, 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 14.00’te Cacabey Meydanı’nda yapılacak törenle başlayacak.
Kutlamalar çerçevesinde Cacabey Meydanı’nda Kırşehir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ile Karayolları 61. Şube Şefliği’nin stantları yer alacak.
İlk ve ortaokul öğrencilerine uygulamalı eğitimlerin verileceği Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nda ilimiz Kırşehir’de 5 Mayıs 2015 Salı günü Vilayetler Birliği Anaokulu bahçesinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi; Cumhuriyet Ortaokulu ile Hüsnü M. Özyeğin İlkokulu’nda öğrencilere yönelik trafik konulu eğitim verilecek.
6 Mayıs 2015 Çarşamba günü 30 Ağustos Zafer İlkokulu ile İMKB Zernişan Vakkas İlkokulu’nda öğrencilere yönelik trafik konulu eğitimin yanı sıra servis araçlarında da öğrencilere emniyet kemeri ve denetimleri ile ilgili olarak uygulamalı eğitimin verileceği Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nda, 7 Mayıs 2015 Perşembe günü de Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu bahçesinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi, İnönü İlkokulu ile Prof. Dr. Erol Güngör İlkokulu öğrencileri trafik konulu eğitimlerle bilgilendirilecek.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 14.000’te Cacabey Meydanı’nda düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak etkinliklere tüm Kırşehir halkının katılımını beklediklerini bildirdiği Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları, 9 Mayıs Cuma günü Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlkokulu ile Vali Mithat Saylam Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek trafik konulu eğitimle tamamlanacak.