KIRŞEHİR’DE tarım ve hayvancılıkta elde edilen ivmenin daha iyi noktalara ulaştırılması noktasında gerekli girişimler yapılarak yatırımlar gündeme getirilirken, verilen desteklerden yararlanma konusunda da çiftçilerin talebi büyük önem taşıyor.
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, ilimiz Kırşehir’de planlanan yatırımlarla besicilerin yaptıkları yatırımlarından pişman olmayacaklarını vurgularken, Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin de, tarımsal alanda yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunarak verilen desteklere dikkat çekti.
Hangi sektörde olursa olsun alın teri ile çalışana devlet her türlü desteği verirken, çiftçilerin de bu desteklerden ciddi şekilde yararlanabileceğini belirten Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, üretici ve çiftçilerin desteklenmesine yönelik uygulanan projelerin önemini hatırlatarak, Kırşehir’in desteklerden hak ettiği payı aldığını ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan projelerin çiftçilere büyük imkanlar sağlayacağını açıklayan İl Müdürü Kenan Şahin, “Bunlardan özellikle Kırsal Kalkınma, KOP, Genç Çiftçi ve Koç Dağıtım Projesi başta olmak üzere mera ıslahı ve mera ile ilgili sıva projelerimiz mevcuttur. Şunu söylemek isterim ki, bakanlığımız çiftçilere büyük önem vermektedir. Bu projeler çerçevesinde üreticilerimize hibe desteği verilecektir. 2017 projelerimiz çerçevesinde sözleşmeleri tamamlanan 130 üreticimize önümüzdeki günlerde de hayvan dağıtımı yapacağız. Genç çiftçi projesi çerçevesinde ise 30 bin lira karşılığında 81 vatandaşımıza 474 adet damızlık dana, 25 vatandaşımıza 980 adet koyun ve 14 vatandaşımıza tavuk-kazı hibe olarak vereceğiz ve ahırı olmayana da ahır yapımı imkanı sağlayacağız. Kırşehir'de tarımsal manada yatırım yapmak isteyen herkes Bakanlığımızdan ciddi manada destek alabiliyor. Bu desteklerle Kırşehir ette marka şehir olacaktır. Bunu da her fırsatta dile getirerek söylemek istiyorum ki, bizler de bu konuda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" dedi.
Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, “İlimizde tarımsal manada yatırım yapmak isteyen devletten ciddi manada destek alıyor. Ayrıca ilimiz hayvancılık bölgesi olması hasebiyle proje haricinde dahil şu anda hemen hemen ilimizde her yıl 100-150 tane büyükbaş işletmemiz oluyor. Ben bunu sürekli slogan haline getirdim. İlimiz marka şehir Kırşehir ette birinciyiz, et üretimine talibiz” ifadesini kullandı.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)