KIRŞEHİR’DE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılında düzenlenen "6. Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen fotoğraflar Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda 18 Mart Çarşamba günü sergilendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin ve kurum müdürleri tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide 60 eser görücüye çıktı.
2009 yılından bu yana düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın 6’ncısı 2014 yılında düzenlenirken, genel, çiftçi, Bakanlık çalışanları, öğrenciler ve Denizbank çalışanları olmak üzere farklı kategoride yapılan yarışma sonunda dereceye giren ve ödüllendirilen eserler, Kırşehir’de sergilendi.

Kamuoyunun dikkatini tarım sektörüne çekmek, tarım sektöründe çalışan nüfusun sosyo-kültürel duruma hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, tarımda çalışan halkın kültürel faaliyetlere katılımını sağlayarak motivasyonlarını yükseltmek ve tarım-insan ilişkini pekiştirmek amacıyla 6’ncısı düzenlenen yarışmada ödül almaya değer görülen eserler, vatandaşlar tarafından da beğenildi.
Sergiye ilişkin bilgiler veren Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisinin toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi, tarımın istikrarlı olarak ülke ve kamuoyu gündeminde yer almasını sağlamak suretiyle bu alanda farklılık oluşturulması ve tarımın insanla olan tarihsel ve tkültürel bağının ebedileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi:

TARIM SERGİ.avi_snapshot_03.56_[2015.03.19_12.29.21] copy
“Tarım Bakanlığımız tarafından 6 yıldır süregelen, Türkiye'de tarımın ne aşamada olduğunu, nerden geldiğini, şu anda ne durumda olduğunu sergilemek üzere ödüllendirilmiş resimler gönderildi. Bugünün gerçekten özel bir anlamı ve ehemmiyeti var. Çanakkale'nin anılışının 100. yıldönümüne denk gelmesidir. Biz de bu memleketin alın teriyle insanların karnını doyuran tarım camiası olarak biz de Çanakkale ruhuyla bu resim sergilerini açıyoruz.
“Bu resimler geçmişin ve geleceğin ne aşamada olduğunu, gıdanın stratejik bir öneme haiz olduğunu vurgulamaktadır. Bu vesileyle özellikle Kırşehir'imizin en çok ulaşılabilecek, en çok görülebilecek bir alanda sergiledik. Mesai arkadaşlarıma ve sponsor olan Denizbank'a teşekkür ediyorum.
“Artık dünyada savaşların su ve gıda üzerine olduğu bir zamanda bizim de tarımımızı iyi benimseyip dışa açılarak, dışarıdan daha az mal alarak dışarıya nasıl mal satabiliriz düşünmeliyiz. Çünkü ülkemiz dört mevsimin yaşandığı bir bölgededir. Şu anda bir markete gittiğimiz zaman üzümü de bulabiliyoruz, elmayı da bulabiliyoruz, yeni çıkmış patatesi de bulabiliyoruz. Bu demektir ki artık insanlar üretiyor, ürettiğini tüketebiliyor. Önemli olan üretmek ve tüketmek değil. Ürettiğimizi gıda hijyenine uygun, sağlıklı üretebilmek ve insanlara sağlıklı sunabilmek.
“Tarım deyince insanların havada uçan kuşu, denizdeki balığı, yaşayan tüm canlılar hemen hemen tarım camiasını ilgilendiriyor. Meslek mensuplarımız da bu görev ve sorumluluğun iştirakiyle görev yapıyorlar. Bir sütte herhangi bir ilaç olduğu zaman, bir bitkide herhangi bir ilaç olduğu zaman yeni doğan çocuğun bile bundan etkileneceğini bildiğimiz bir sorumluluk içindeyiz. Biz diyoruz ki tarım camiası Türkiye'nin en önemli sektörlerinden, stratejik alanlarından birisi. İnşallah biz de Kırşehir'imize bu algıyı verebilirsek ne mutlu bize.
“Bu vesileyle Çanakkale'nin 100. yılında ecdadımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yeni nesillerimize, ülkemize, milletimize daha iyi duygularla, Çanakkale ruhuyla sahip çıkacağımıza inanıyoruz.”

TARIM SERGİ.avi_snapshot_04.50_[2015.03.19_12.31.38] copy
BU ARADA 18-19 Mart tarihlerinde Cacabey Meydanı’nda Kırşehirlilerin ilgi ve beğenisine sunulan 60 eserin, belirli bir takvim çerçevesinde tüm illerde beğeniye sunulacağı bildirildi.