SURİYE’DEN gelerek Kırşehir’e yerleştirilen ve yaşları 6-12 arasında bulunan çocuklar, ailelerinin başıboş bırakması ile gece-gündüz çarşıda cirit atarken, çarşı esnafına ve halka büyük rahatsızlık veriyor.
Şehrimiz Terme Caddesi’ndeki Migros, Mcdonalds gibi büyük alışveriş merkezlerine girerek hem müşterileri, hem de İşhanı ve pasajlardaki asansörleri sürekli meşgul eden Suriyeli çocukların bu davranışları hem işyeri sahiplerini, hem çalışanlarını, hem de müşterileri tedirgin ediyor.
Suriyeli çocukların verdiği rahatsızlıktan bıkıp, usandıklarını belirten çarşı esnafları bu konuda Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden yardım ve destek isteyerek şunları söylediler:
“Şehrimizdeki Suriyeli çocukların anne ve babaları neden onları sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar bırakıyor anlayamıyoruz. Bu çocuklar çarşı çarşı, sokak sokak gezerek çevreye büyük rahatsızlık veriyor. İşyerimizin önüne koyduğumuz ürünleri alıp kaçanlar, müşterilerimizi rahatsız edenler, işhanlardaki asansörlerle sürekli inip çıkanlar artık bizlerin canına tak etti. Bu konuda Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bu konuda bir şeyler yapın. Bizi bu sıkıntıdan kurtarın. Suriyeli çocukları anne ve babalarıyla görüşerek kontrol altına alın. Bu çocuklar Kırşehir halkının başına bela olacak.” (HABER: SALİH GÜNER)