KIRŞEHİR Emniyet Müdürlüğü, silah tamir yeri açma sınavı yapılacağını bildirerek, sınav takvimini açıkladı.
29 Eylül 2017 tarihine kadar yapılabilecek başvuruların ardından sınav, 22 Ekim 2017 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak.
Sınava başvuruda bulanacaklar, “Nüfus cüzdanı fotokopisi /TC kimlik nolu, iki adet renkli ve yeni çektirilmiş vesikalık fotoğraf, silah tamir yeri açmasında psikolojik, nörolojik ve fiziki bir rahatsızlığı bulunmadığına dair sağlık raporu” belgeleri ile başvurularını yapacaklar. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan, Silah Tamir Yeri Açma Sınavı için 300 TL sınav ücreti alınacak. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacak. Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce alınacak ücretin adaylarca sınav adı ve T.C. kimlik numarasının belirterek ücretinin yatırılması için hesap açılması ve hesabın 13 Temmuz-29 Eylül 2017 tarihleri arasında aktif olması sağlanacak.
Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış oldukları dekontu Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Müracaatı kabul eden personel; adayın adı ve soyadını, başvuru ilini, ücreti dekontunu ve T.C. kimlik numarası ile sınava ait bilgileri Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’nın polnet adresindeki butonlara sırasıyla;
1- Projeler kısmında yer alan "Özel Güvenlik Bilgi Sistemi" tıklanacak.
2- "Yeni Web Sayfası" (GİT) butonu tıklanacak.
3- Açılan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi giriş ekranında bulunan "Kullanıcı Adı ve Şifre" girişi yapılacak.
4- Şifre girişi yapıldıktan sonra açılan sayfada bulunan "Silah ve Patlayıcı Madde İşlemleri" ekranına giriş yapacak.
5- Açılan Özel Güvenlik Silah ve Patlayıcı İşlemleri sayfasındaki "Silah ve Patlayıcı İl Sınav Kayıt" linkine tıklayarak adayların sınav kaydı yapılacak.
6- Sınav kaydının yapılacağı ekrana T.C. kimlik numarası kutusuna adayın T.C. kimlik numarası yazılarak "Kişi Kaydı Getir" butonu tıklanarak adayın bilgileri getirilecek, veri tabanında kaydı bulunmayan adayların aynı sayfada bulunan "Kişi Ekleme" menüsünden T.C. kimlik numarası yazılarak kişi kaydı oluşturularak kayıt yapılacaktır.
7- Silah Tamir Yeri Açma Sınav Yetkisi bulunmayan personel için Özel Güvenlik Daire Başkanlığı Polnet sitesinde bulunan Proje Kullanıcı Talep Formu doldurularak resmi yazı ile Daire Başkanlığına gönderilecek, her ilden en fazla 2 personel için yetki talebinde bulunulacaktır.
Başvuru dosyaları Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nce muhafaza edilecek ve Daire Başkanlığına müracaatla ilgili herhangi bir dosya gönderilmeyecek.
Adaylara verilecek Sınav Giriş Belgesi örneği Özel Güvenlik Daire Başkanlığının polnet adresinde yayınlanacak. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların Silah Tamir Yeri Açma Sınavına giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecek.
Silah tamir yeri açma sınavına katılmak isteyenlerin Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü’ne en geç 29 Eylül 2017 Cuma günü saat 17.00'ye kadar başvurması ve bu tarihe kadar sınava giriş ücretim yatırmış olması gerekiyor. Bu tarihten sonra ücret yatırmış olsa dahi şahsın başvurusu kabul edilmeyecek ve yatırdığı ücret kendisine iade edilmeyecek.
29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmayan veya daha önce başvurduğu halde bu tarihe kadar Yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmeyenler ve istenen belgeleri ibraz etmeyenler ile adlarına sınav giriş belgesi düzenlenmeyenler sınava alınmayacak.
ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Adayların yazık sınav için aşağıdakileri yanlarında bulundurması gereklidir:
Sınav Giriş Belgesi aslı. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birisinin aslı. En az bir adet siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem. Leke bırakmayan bir silgi. İhtiyaç halinde kalemtıraş. Mülakat sınavı için ise adayların yanlarında; Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden en az birisi yanında olmayan, üzerinde oynama yapılmış belgelerle veya bu belgelerin fotokopisi, kopyası ile gelen adaylar sınava alınmayacaktır
Yazılı sınav 01.06.1991 tarih ve 20888 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6136 sayılı Kanun'un uygulamasına ilişkin 91/1779 Karar sayılı Yönetmelik doğrultusunda silah tamir yeri açma sınavı yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yazılı sınav 22 Ekim 2017 tarihinde, uygulama sınavı 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek.
Sınav sonuçları http://www.ozelguvenlik.pol.tr internet adresinde yayınlanacak ve Kırşehir Valiliği’ne gönderilecek.
HABER MERKEZİ