YURT genelinde Marmara’da etkili olan yağışla birlikte ilimiz Kırşehir’de sıcaklıklar mevsim normallerine düşerken, önümüzdeki günlerde de sıcaklık en yüksek 31 derece civarında olacak.
İstanbul’da meydana gelen fırtına şehirde hayatı felç ederken, ani sıcakların ardından meydana gelen bu tür yağışların olması doğanın kurallarında uymamaktan kaynaklandığı ve özellikle ormanlık alanların yok edilmesinden kaynaklandığı yorumları yapılırken, ilimiz Kırşehir’de de iklimsel özelliklerinin dışında aşırı sıcaklar yaşandı.
Kırşehir’de önümüzdeki günlerde aşırı sıcakların yerini mevsim normallerine bırakacağı belirtilirken, yağış beklenmiyor.
Kırşehir’de hafta sonu serin geçerken, 40 dereceye yaklaşan aşırı sıcakların düşeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Yapılan son meteorolojik tahminlere göre ülkemiz üzerindeki alçak basınç merkezinin etkisinde ilimiz Kırşehir özellikle geçtiğimiz hafta itibariyle sıcaklık mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. İl merkezi ve ilçelerimizde günün en yüksek sıcaklığı mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde gerçekleşti. Kırşehir il merkezi ve Mucur ilçemizde azami sıcaklık 38 derece, Çiçekdağı ilçemizde ise 39 derece olarak ölçüldü. Bu ise mevsim normallerinin 9 derece üzerindedir. Sıcaklık mevsim normalleri civarına düşecek. Azami sıcaklığın 30-31 derece bandında seyretmesini bekliyoruz. Kırşehir ve ilçelerimizde yağış beklemiyoruz. Hava az bulutlu ve açık geçecek. Önümüzdeki günlerde il merkezinde azami sıcaklık 30-31 derece bandında devam edecek. Gece sıcaklıklarının ise 16-17 dereceye kadar düşmesini tahmin ediyoruz. İlimizde hakim kuzey rüzgarlar ise orta, zaman zaman ise özellikle gece saatlerinde kuvvetli olarak esmeye devam edecek” dedi.
BU ARADA yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, zamanla Trabzon ve Giresun'un iç kesimleri ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Güney Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)