YURT genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Pazartesi gününden itibaren etkisini yitirirken, ilimiz Kırşehir’de de bugün parçalı bulutlu havanın ardından yarın ve Cuma günü sıcaklık 30 derece olacak.
İlimiz Kırşehir ve ilçelerinde yapılan meteorolojik değerlendirmelere ilişkin haber ekibimize bilgiler veren Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ülkemizin iç kesimleri, özellikle atmosferin üst seviyesindeki soğuk havanın etkisindeydi. Özellikle geçtiğimiz bir ay içerisinde yurdun iç kesimlerinde Ankara, Eskişehir çevreleri, Kırıkkale başta olmak üzere ilimizde de lokal yağışlar görüldü. Özellikle mevsime uygun olarak ve ilimiz Kırşehir ve ilçelerinde ise geçtiğimiz 15 gün içerisinde büyük bir kısmına sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışla beraber dolu yağışları görüldü. Bu da hayatı, özellikle tarımı olumsuz yönde etkiledi. Fakat Pazartesi gününden itibaren atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava ve alçak basınç merkezi ilimiz Kırşehir ve ilçelerini terk ediyor. Özellikle hava sıcaklığı Salı gününden itibaren mevsim normalleri civarına yükselmeye başlayacak. İlimizde Çarşamba günü az bulutlu 28 derece olacak. Perşembe ve Cuma günleri ise sıcaklığın 30 dereceye kadar yükselmesini tahmin ediyoruz. Rüzgar ise değişik yönlerden hafif, özellikle akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette eseceğini tahmin ediyoruz. Yağışlar Pazartesi gününden itibaren ilimiz ve ilçelerini terk etti” dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.