KIRŞEHİR, on bir ayın sultanı Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Kırşehir Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra Kırşehir İl Müftülüğü de, Ramazan ayı için gerekli hazırlıkları yaptı.
Kırşehir İl Müftülüğü tarafından tüm camilerde gerekli hazırlıklar yapılırken, bu sene Ramazan ayında da iki camii de hatimli teravih namazı kılınacak.
Çarşı Camii ile Eski Sanayi Camii’nde hatimli teravih namazının kılınacağı Ramazan ayında bu sene ayrıca Müftülük Camii olarak bilinen Hacı Ali Cihan Camii’nde de Enderun usulü teravih namazı kıldırılacak.

Ramazanın huzur, mutluluk ve sıhhatle geçirilmesi temennisinde bulunan Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kadir Gecesi’nde de Hoca Ahmet Yesevi Camii, Müftülük Camii, Cacabey ve Ahievran Camileri’nin sabaha kadar açık olacağını söyledi.
Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, itikafa girmek isteyenler için de gerekli imkanların sağlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

MÜFTÜ ŞAHİN RAMAZAN.avi_snapshot_01.20_[2015.06.17_12.45.47] copy
“17 Haziran’da yatsı namazıyla birlikte ilk teravih ile Ramazana ilk adımı attık. Ramazanın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ramazan dolayısıyla birtakım tedbirlerimizi aldık. Bu sene iki camimizde Çarşı Camii ile Eski Sanayi Camii’nde hatimle teravih namazı kılınacak. Bu sene üçüncü bir faaliyetimiz var. Şu anda resmen açıldı Müftülük Camimiz, Ramazan ayında faaliyetine devam edecek. Müftülük Camimizde de bu işte görevli arkadaşlarımız Enderun usulü ile teravih namazı kıldıracaklar. Bu biraz daha diğer teravihlere kıyasla daha şevkli, daha zevkli olacağını düşünüyoruz. Süre itibariyle de diğerlerinden farklı olmayacaktır. Makam erbabı, bu manada salahiyet ve ehliyet sahibi arkadaşlarımız tarafından icra edilecek.
“Tüm camilerimiz hem hanımlara, hem çocuklara da hizmet vermektedir. Engellilerin, engelsiz gelebileceği camilerimiz Hoca Ahmet Yesevi Camimiz ve Müftülük Camimiz, yani Hacı Ali Cihan Camii’dir. Mermerler, Karlıoğlu, Eski Sanayi, Çarşı Camimiz, Ahievran Camimiz gibi camilerimiz de engelli kardeşlerimizin devam edebileceği camilerdir.
“İnşallah teravihlerimiz şevkli olarak çocuklarımızın, hanımlarımızın da katılımıyla devam edecektir. Kadir Gecesi’nde merkezdeki Hoca Ahmet Yesevi Camimiz, Müftülük Camimiz, Cacabey ve Ahievran Camilerimiz sabaha kadar açık olacaktır. İtikafa girmek isteyen vatandaşlarımız olursa onlara da merkezdeki camilerimiz veya mahallelerindeki kendilerinin münasip kabullendiği camilerimizde de itikafa girme imkanı sağlanacaktır. İnşallah hayırlı bir Ramazan geçiririz. Bütün sevaplarına, feyizlerine mazhar olarak Ramazanımızı da huzurla, mutlulukla, sıhhatle geçirmemizi nasip etmesini yüce Allah’tan diliyorum.”