24 Nisan 1983 tarihinde görev yaptığı Konya Selçuk Üniversitesi’nde genç yaşta vefat eden, sosyal psikolog, düşünce adamı ve Türk milliyetçiliği fikir hayatının temel taşlarından hemşehrimiz Prof. Dr. Erol Güngör vefatının 32. yılında çeşitli illerde anılırken, Kırşehir’de adını taşıyan okulda anılmaması vefasızlık olarak değerlendirildi.

Gazetemizi ziyaret eden Prof. Dr. Erol Güngör'ün amcasının oğlu, Ahi Evran Üniversitesi öğretim görevlisi Burhan Güngör yaptığı açıklamada "24 Nisan 2015 Prof. Dr. Erol Güngör'ün 32. ölüm yıldönümü idi. Şehrimizde adını taşıyan Erol Güngör İlköğretim Okulu’nda her yıl ölüm yıldönümünde okul idaresince düzenlenen ve tüm okul personeli ve öğrencilerin katılımı ile yapılan Prof. Dr. Erol Güngör Anma Programı bu yıl yapılmamıştır. Erol Güngör, ilimizin yetiştirdiği Ziya Gökalp ve Mümtaz Turhan'ın devamı olan, sosyal psikoloji dalında yetişen ve tüm Türkiye'ye mal olmuş sağcısı ve solcusu ile kabul görmüş bir bilim adamıdır. Halen ölmeden önce rektörlüğünü yaptığı Konya ili başta olmak üzere birçok ilde ölüm yıldönümlerinde anılmasına rağmen, doğduğu ve ölünceye kadar aşık olduğu ve dilinden hiç düşürmediği Kırşehir'de adı verilen okulda anılmaması hayret ve çok üzücü olmuştur. Dileriz ilimizin yetiştirdiği bu değere ilimizin mülki amiri ve Milli Eğitim Müdürü sahip çıkar da her yıl 24 Nisan ölüm yıldönümü aksatılmadan düzenlenen programlarla anılır” dedi.
Bilindiği gibi büyük fikir adamı Prof. Dr. Erol Güngör’ü ölümünün 32. yılında Kırşehir’de de Ülkü Ocakları Kırşehir Şubesi de gerçekleştirdiği bir programla anılmıştı. Anma programına Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Arif Ekici ve yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Doğan ve yönetimi, Ahi Baba Mustafa Karagüllü, Merhum Prof. Dr. Erol Güngör’ün amcasının oğlu Burhan Güngör ve davetliler katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Erol Güngör’ün hayatı ve eserleriyle ilgili bir de sunum gerçekleştirilmişti.