YURT genelinde etkili olan serin havanın hafta başı itibariyle etkisinin azalacağı tahmin ediliyor.
Geçtiğimiz hafta yurt genelinde etkili olan soğuk havanın mevsim normallerine döneceği tahmin edilirken, sıcaklık değerlerinde de artış olması bekleniyor.
Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, pastırma sıcaklarının 3 Kasım Salı gününden itibaren etkili olacağını ve sıcaklığın mevsim normalleri, hatta üzerinde seyredeceğini söyledi.

Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, haber ekibimize yaptığı açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, ülkemiz atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde. Dolayısıyla ilimiz Kırşehir ve ilçelerinde geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerinde olan sıcaklık ise mevsim normalleri civarına, 1-2 derece de altına düştü. Özellikle gündüz hava sıcaklıkları ilimizde 11-12 derece civarında gerçekleşirken ilimizin hakim rüzgarının kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman ise kuvvetli olması nedeniyle hissedilen sıcaklık daha da düşük olacak. Gece sıcaklığı ise 1-2 dereceye, zaman zaman ise 0 dereceye kadar düşmesini tahmin ediyoruz. Gündüzleri serin, geceleri ise hava soğuk olacak. 3 Kasım’dan itibaren sıcaklığın mevsim normalleri, zaman zaman ise üzerine çıkmasını bekliyoruz. Pastırma sıcakları olarak değerlendirilen sıcaklar 2 Kasım, özellikle Salı gününden itibaren yükselerek 18-20 derece olmasını bekliyoruz. 2 Kasım’a kadar ilimiz ve ilçelerinde yağış beklemiyoruz. Hava az bulutlu ve açık geçecek. Gündüz serin, gece ise soğuk olacak” dedi.