Osman İlhan emekli oldu, Kent Konseyi’nden ayrıldı



Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevine getirilmesiyle birlikte başarılı çalışmalara Genel Sekreter olarak imza atan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in köşe yazarlarından olan Osman İlhan emekli oldu ve bu görevinden ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan, yaklaşık 2,5 yıl sürdürdüğü görevinden emekli olması nedeniyle ayrıldığını açıkladı.

Osman İlhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ 12 Ocak 2016 tarihinde başlamış olduğum Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevimde Kent Konseyini ve devraldığım bayrağı çok ileriye götürdüğüme inanıyorum. Bu konuda vicdanen rahatım. Kırşehir kamuoyu ve basını Kırşehir Kent Konseyinin nereden nerelere geldiğini bilmektedir.

“Kent Konseyinde üniversite öğrencileriyle düzenlediğimiz etkinlikler, Kırşehir’i tanıtım gezileri dışında yapmış olduğum ilk ve önemli icraat olarak Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili hazırladığım dosyayı Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül’e sundum. Sayın Başkanım dosyayı inceledikten sonra dosyayı Vali beye takdim edelim dedi ve Emekli olan Sayın Valimiz Necati Şentürk’ e takdim ettiğimiz dosyamızı Sayın Valimiz okuduktan sonra buraları yerinde görmek istiyorum dedi ve birkaç gün sonra mesai saati sonunda Kent Konseyi olarak Sayın Valimiz Necati Şentürk’e Kırşehir’i gezdirdik, tarihi ve kültürel değerlerimizim son durumlarını, yapılması gerekenleri anlattık, konuyla yakından ilgilenen sayın valimiz anında ilgili makamlara telefon ederek talimatları verdi, projeler hazırlattı ve bizim gezimizden sonra Aşıkpaşa mahallesi, maşaderesi caddesinde küçük bir parkın içerisinde atıl vaziyette bulunan Şeyh Şemsettin Kudbuddin’e ait mezarı türbe haine getirilmesini sağladı. Şimdi o türbenin eksiği etrafına demir çekilmesi ve parkın düzenlemesi kaldı. Sonrasında Kırşehir Kent Konseyinin kapısını Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrencilerine ve öğretim üyelerine tamamen açarak bir hareketlilik getirdik. Öğrencilerimizle, öğretim üyelerimizle hocalarımızla çok güzel işler yaptık hayır işleri yaptık, Kırşehir’i tanıttık, Kent Konseyine ikinci bir üniversite kurarak öğrencilerin uğradığı mekan haline getirdik, şefkat kapısı yaptık. Öğrencilerimiz Kent Konseyine sadece çalışmaları olduğunda değil, ders çalışmaya , sohbet etmeye, çay içmeye gelmeye başladılar. Kendi çaylarını kendileri yaptılar. Birlikte yemek yedik, birlikte güldük, ağabey kardeş olduk, kavga etmeye başladık, tüm sorunlarıyla ilgilendik, gerektiğinde üniversitedeki sıkıntılarını, gerektiğine maddi sıkıntılarını, gerektiğine ailevi sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Adete bir aile, ağabey, kardeş olduk, dert ortağı, sırdaş olduk, gecenin ilerleyen saatinde terminale gelen öğrencileri arabamla alarak kaldıkları eve, yurda, aparta götürdüm veya kaldıkları yerden alarak terminale getirdim. Kısaca Kırşehir Kent Konseyi ile Ahi Evran Üniversitesi arasından çok güzel bir diyalog kurulmasına vesile oldum. Kent Konseyi öğrencilerin üniversite de Kent Konseyi olarak bizim ikinci evimiz oldu. Buradan benimle birlikte çalışan tüm öğrencilerimize, hocalarımıza, teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversite Rektörümüz Sayın Vatan Karakaya’ya, Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterimize ve yardımcılarına teşekkür ediyorum.

“Kırşehir’e ve Türkiye’ye Kırşehir Kent Konseyi’nin varlığını öğrettik. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kırşehir Kent Konseyini en aktif dördüncü Kent Konseyi olarak belirtiyor ama bana göre Bursa, Eskişehir ve Adana bina ve bütçe bakımından bizden çok iyiler, Nüfusları kalabalık olduğundan personel sayıları da fazla ama icraat olarak biz hepsinden iyiyiz ve dördüncü değil en iyi Kent Konseyiyiz.

“Bunu söylerken Ekim ayında tek başıma katıldığım Adana Kent Konseyleri Birliği toplantısında yaptığım konuşmalar ve gördüğüm izlenimlere dayanmaktayım. Adana da yapmış olduğum etkili konuşma neticesinde Türkiye Kent Konseyleri Birliği başka ilde yapacağı Engelliler toplantısını Kırşehir’e aldı ve Kasım ayında Kırşehir’e gelerek bir Pazar günü birlikte toplantı yaptık. Sayın Başkanım Tahsin Üçgülle birlikte katıldığımız Eskişehir Kent Konseyleri Birliği toplantısında da icraatlarını anlatan tek Konsey Kırşehir’di. Sayın Başkanım Tahsin Üçgül dakikalarca Kırşehir Kent Konseyinin icraatlarını anlattı. Dinleyen herkes Kırşehir Kent Konseyine övgüler yağdırdı, tebrik ettiler. Bu nedenle Kırşehir Kent Konseyi Türkiye’nin en aktif Kent Konseyidir diyorum. Yaptığımız çok işler var, yardımcı olduğumuz çok insanlar var. Bunları yazmaya kalksam benim vaktim sizin sayfanız yetmez. Tekrar ediyorum iki buçuk yıl süren Kent Konseyi Genel Sekreterliğim süresinde çok güzel, verimli, aktif çalışmalar yaparak Kırşehir’de Kent Konseyinin varlığını Kırşehir’ e ve Türkiye’ye öğrettik. Herkes Kent Konseyinin yerini öğrenir oldu. Tabi ki çok eleştiriler de aldık işin içinde olmayan dışarıdan yüzeysel gören ve birilerinin sözleriyle hareket edenler bizleri çalışmamakla eleştirdiler, biz bu eleştirilerden olumlu olanı aldık, olmayanı duymadık. En çok aldığımız eleştirilerden birisi de halk şairi İbrahim Düğer’in Kent Konseyine gelmesiydi. Bu konuda çok mailler ve telefonlar aldık yüzümüze söyleyenler oldu İbrahim Düğer’in görevi nedir ? Kent Konseyinde ne işi var, niye geliyor diyenler oldu. Biz gereken cevapları ilgili kişilere verdik ama buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. İbrahim Düğer’in Kent Konseyi ile bir ilişkisi bir bağı yoktur. Ne Kent Konseyinin üyesidir nede Şairler Yazarlar grubunun başkan yardımcısıdır. Bu konularda alınmış bir yürütme kurulu kararımızda yoktur. Şair İbrahim Düğer Kırşehir’de sivil toplum örgütlerinin aralarına almadığı bir kişi olup, gidecek, vakit geçirecek. oyalanacak başka yeri olmadığından zamanını Kent Konseyinde geçirmektedir. Bizlerde Kent Konseyinin kapısının herkese açık olduğunu prensip edindiğimizden kendisine göz yumduk. Yoksa bu konuda alınmış Yürütme Kurulu kararımızda yoktur, üye de değildir. Son dönemlerde kendini çok ayrıcalıklı, özel biri olarak görmesi ve bana karşı haksız ithamlarda bulunmasından dolayı Kent Konseyine gelmemesini söyledik. Bu konuyu da Kırşehir Kamu oyunun bilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile beni bu göreve layık görenleri utandırmadan edebimle gelerek, edebimle gidiyorum.

“Emeklilikten dolayı gündüz, gece, cumartesi Pazar demeden büyük bir özveriyle, fedakarlıkla yaptığım Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevimden ayrılmak zorunda kaldım. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin diyor ve benden sonra göreve gelecek olan Genel Sekreter arkadaşımıza, kardeşimize başarılar diliyor ve beni bu göreve getiren Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’ye, benimle birlikte çalışan emeğini esirgemeyen hiçbir plan ve projeme itiraz etmeyen her türlü desteği veren ağabey – kardeş ilişkisi ile çalıştığım Kent Konseyi Başkanım Sayın Tahsin Üçgül’e, Üniversite Rektörümüze, Meclis Başkanlarımıza ve üyelerimize. Grup Başkanlarımıza ve üyelerine, hocalarımıza, öğrencilerinize ve Kent Konseyinde ağabey, kardeş işbirliği ile çalıştığım personelimiz kardeşim Ümit Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)