Çevre il ve ilçelerden gelen hasta yoğunluğuyla yetersiz hale gelen Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne son aylardan Aksaray’ın Ortaköy ilçesinden gelen hasta sayısında azalma olduğu bildiriliyor.
2017 yılında yapılan yatırımlar ve ihtiyaç duyulan doktorların atamalarının yapılmasının ardından ameliyatların da yapılmaya başlandığı Ortaköy Devlet Hastanesi’nde geçen ay 61 ameliyatın yapıldığı bildirildi.
Bu ameliyatların 13’nü Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık, 7’ni Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Özdemir, 41 ameliyatı KBB uzmanı Op. Dr. Fuad Sofuoğlu yaptığı bildirilirken, ihtiyaç duyulan uzman doktor atamalarının tamamlanması ve hastanenin ihtiyaç duyduğu gerekli araç, gereç ve tıbbı donanım ve malzeme sorunlarının da giderilmesi ile Kırşehir Devlet Hastanesi’ne gelme ihtiyacı kalmayan Ortaköylüler, artık kendi ilçelerindeki hastanede her türlü tedavi ve tetkiklerini yaptırabildikleri öğrenildi.
Ortaköy Devlet Hastanesi başhekimi olan Dr. Fuad Sofuoğlu “Hastalarımızın güler yüzlü bir şekilde sağlıklarına kavuşup evlerine dönmeleri için ekip arkadaşlarımız arı gibi çalışıyor. Bize gelen tüm hastalarımız bizim için özel ve değerlidir. Ortaköy’ün yanı sıra çevre iller başta olmak üzere, Türkiye’nin pek çok yerinden hasta kabul ediyoruz. Hedefimiz Aksaray ve Kırşehir başta olmak üzere diğer şehirlere hasta sevkinin önüne geçerek, insanlara en kaliteli ve güvenilir tedavi hizmetini yerinde sunmak” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)