Ahi Evran Üniversitesi Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri ile Kırşehir Kent Konseyi Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’u ziyaret edecek.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle gerçekleşecek olan ziyaret, Mehmet Çavuş’un mezarının bulunduğu Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinin Safalı köyüne 17 Mart 2015 tarihinde yapılacak.
Ahi Evran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü münasebetiyle geçen yıl Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş adlı bir belgesel çekimi yapmıştı.
28 dakikadan oluşan belgesel Mehmet Çavuş’un tanıtımına önemli katkılar sağladı.
BU ARADA Kurulduğu günden bu yana “Şehrin sakini değil, sahibi ol” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren ve bünyesinde oluşturulan çalışma grupları ile birçok faaliyeti yürüten Kent Konseyi, Çanakkale Savaşları’nda yer alan Çanakkale gazisi Mülazım Mehmet Çavuş’un tanıtılması noktasında 2013 yılında çalışmalara başlamıştı.
Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından ortaklaşa yapılan “Kırşehirli Çanakkale Gazi’si Mülazım Mehmet Çavuş Destanı” belgeseli çekilerek, hem Mehmet Çavuş’un, hem de Kırşehir’in tanıtımı noktasında çalışmalar yapan Kırşehir Kent Konseyi, Çanakkale’ye düzenleyeceği gezide de Mehmet Çavuş için hazırladıkları CD’yi dağıtacak.
Çanakkale’ye her yıl düzenledikleri geziyi bu sene de devam ettiren Kırşehir Kent Konseyi, 27 Mart’ta Çanakkale’ye gezi düzenleyecek.
Çanakkale Savaşları’nın yıldönümü olan 18 Mart’ta da Mehmet Çavuş’un köyünü ziyaret edeceklerini belirten Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, “Geçen sene biz Çanakkale ile ilgili yoğun programlar yaptık. Safalı Mehmet Çavuş’u ön plana çıkarttık. Onunla ilgili biz Çanakkale anma törenlerinde Kırşehir’de de, Çanakkale’de de gazimizin ön plana çıkartılması taraftarıyız. Çünkü çok büyük bir kahramanlık göstermiş. 18 Mart’ta Kırşehir Kent Konseyi olarak Çanakkale’ye gitmek istedik. Hem Çanakkale anma törenlerine iştirak edelim, hem de bizim Safalı Mehmet Çavuş’umuzun daha iyi tanıtılması ile ilgili olarak biz de yerinde bulunalım istedik. Bu sene 18 Mart’ta devlet protokolü olduğu için 18 Mart’ta Çanakkale’ye dışarıdan kimsenin alınmayacağı belirtildi. O nedenle Kırşehir Kent Konseyi olarak Çanakkale’ye yapacağımız gezi düzenlemesini 27’sine kaydırdık. 27 Mart’ta oraya gideceğiz ve Safalı Mehmet Çavuş’umuzla ilgili orada yaptığımız tanıtım CD’sini dağıtacağız. Kırşehir’i tanıtıcı bir stant kuracağız. 18 Mart’ta Çanakkale’ye gidemeyeceğimiz için 18 Mart’ta bir otobüsle Safalı Mehmet Çavuş’un köyüne gideceğiz. Hem şehidimize duamızı okuyacağız, hem de şehidimizin köyünde ve Çiçekdağı’nda yakinen tanınması ile ilgili faaliyette bulunacağız” açıklamasında bulundu.
Ahi Evran Üniversitesi Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleşen “Kırşehirli Çanakkale Gazi’si Mülazım Mehmet Çavuş Destanı” belgesel çekimlerin ilki, 5 Kasım 2013 tarihinde Mehmet Çavuş’un köyü olan Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinin Safalı köyünde yapılmıştı. Çekim ekibi Safalı köyünde, Çanakkale gazisi Mehmet Çavuş’un çocukları ve torunları ile röportajlar yaparak, çalışmanın ilk aşamasını tamamlamış, ikinci aşamada ise Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü çekim ekibi ve Kırşehir Kent Konseyi yetkilileri, 16-17 Kasım tarihlerinde Çanakkale’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, Çanakkale gazisi Mülazım Mehmet Çavuş Anıtı’nı ziyaret etmiş ve belgeselin Çanakkale ayağındaki çekimleri de tamamlamışlardı.