KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren ehliyet ve pasaport gibi belgeleri düzenlemeye başlayacak olan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Şinasi Kaya’dan kurumda yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler alan Valimiz Sayın Necati Şentürk, 2 Nisandan itibaren pasaport ve ehliyet gibi işlemlerin Nüfus Müdürlüğüne devredileceğini söyledi.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde yaptığı inceleme sonrası tüm personelin, teknik donanımı ile birlikte bu değişime hazır olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, “Pasaport ve pasaport yerine geçen belgeler ile sürücü belgelerinde yer alacak bilgi ve her türlü verinin niteliğini tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı ve teslimine ilişkin işlemleri yürütmek, bunlara dair usul ve esasları belirlemek görevi “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne verilmiştir. Şu anda Emniyet Müdürlüklerince yapılan bu işlemler 2 Nisan tarihinden itibaren tamamen İl Nüfus Müdürlüklerine devredilecektir. Bu konuda görev yapacak personel ve her türlü teknik altyapı oluşturulmaya başlanmıştır. İşlerin aksatılmadan yürütülmesi için biz de konunun takipçisi olacağız” dedi.
İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne her gün yüzlerce vatandaşımızın işlem için geldiğini söyleyen Vali Necati Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vatandaşa her zaman güler yüzle hizmet edip işlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm personelimiz çaba göstermektedir. Amacımız vatandaşlarımıza daha rahat erişilebilir ortamlarda kaliteli hizmet sunmaktır. Tüm kamu görevlilerinin bu anlayışta olması en büyük arzumuzdur. Biz çalışanlarımızdan bunu bekliyoruz. Vatandaşın memnuniyetini her şeyin üzerinde tutuyoruz.”
Vali Şentürk’ün ziyareti, kurum yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgiler alması ile sona erdi.
HABER MERKEZİ