KIRŞEHİR Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, e-devlet üzerinden yapılan nüfus işlemlerinde yeni düzenleme olduğunu bildirdi.
Nüfus işlemleri e-devlet kolaylığı ile daha hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Kırşehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “E-devlet üzerinden yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile aile (kişi, eş ve çocuk) ve nüfus aile (kişi, eş, çocuk, anne ve baba) kayıt örnekleri ve nüfus olaylarının (doğum, evlenme, boşanma, ölüm, kayıt düzeltme, velayet, yer değiştirme, gaiplik, vesayet, soybağı) paylaşımın yapılması dahil edilmiş olup, yapılan çalışmalar 1 Ağustos 2017 tarihi itibari ile tamamlanmıştır” denildi.
Nüfus Müdürlüğü açıklamasında ayrıca pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Nüfus Müdürlüğü’nde yapılacağı hatırlatıldı.
Nüfus Müdürlüğü’nde artan iş yükü nedeniyle 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151. maddesinin 4. fıkrası gereğince vatandaşların e-devlet üzerinden alacakları belgelerin Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuku değere sahip olduğu ve tüm resmi işlemlerde kabul edileceği kaydedildi.
HABER MERKEZİ