CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:

“Kırşehir ulaştırma ve ekonomik hizmeti 20 yıllık AKP iktidarında alamamıştır”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kırşehir ziyaretini değerlendirdi.

Kırşehir’in ulaştırma, bilgi teknolojileri ve haberleşme alanında dengeli, erişilebilir ve ekonomik hizmeti 20 yıllık AKP iktidarında alamadığını öne süren Milletvekili Metin İlhan, Kırşehirli halkının ilk seçimde AKP'ye en büyük dersi vereceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun parti il başkanları ile bir takım protokol ziyaretleri yaparak Kırşehir’den ayrıldığını belirten Milletvekili İlhan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu Kırşehir'de AKP, MHP İl başkanlıkları ve birtakım protokol ziyaretleri yaparak ilimizden ayrılmıştır. Ancak biz yıllardır diğer Hükümet yatırımlarında olduğu gibi ulaşım ve altyapı bakımından da çevre illere göre negatif ayrımcılığa maruz kalan bir ilin sakinleri olarak Sayın Bakan’ın en azından şehir merkezinde gerçek anlamda birkaç caddeyi gezip esnaf ve vatandaşlarımızı dinlemesini isterdik. Ama maalesef Sayın Bakan da daha önceki kabine üyeleri gibi basit birkaç resmî görüşme ile programını tamamlayıp alelacele gitmiştir.

“Herkes bilsin ki Kırşehir’e reva görülen bu davranış en başta AKP’li yerel kadroların basiretsizliği ve beceriksizliğinden kaynaklanmaktadır. Bizler Sayın Bakan’dan kendisinin çalışma alanına giren başta seçim vaatlerinin meşhur argümanı olan hızlı tren, havaalanı yolu, yatırım programına alınmasına rağmen bir çivi bile çakılmayan çevre yolu, ilimizdeki kaza kara noktalarının durumu, ilçelerimizin çok kötü durumda olan bağlantı yolları, Kırşehir Karayolları şubesi için devletçe azaltılan kaynak sebebiyle işlerinden olan vatandaşlarımız ile ilgili açıklamalar, çözüm yolları ve yeni projelerden söz etmesini beklerdik. Ancak Sayın Bakan bir türlü bitmeyen ama sanki açılış yapmış izlenimi oluşturdukları Kaman-Savcılı-Kırşehir yolunun akıbeti ile ilgili konuşurken ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ gibi iddialı bir söz ifade etmiştir. Ben buna talihsizlik demek istemiyorum zira sanıyorum ki Sayın Bakan’ın dili sürçtü yoksa kendilerinin iktidar olarak Kırşehir için ayineleri olabilecek bir çalışmaları ne yazık ki şu ana kadar olmamıştır.

“Aziz hemşehrilerimiz şunu bilsin ki Kırşehir ulaştırma, bilgi teknolojileri ve haberleşme alanında dengeli, erişilebilir ve ekonomik hizmeti 20 yıllık AKP iktidarında alamamıştır. Son olarak şunu belirtmek isterim ki Sayın Bakan’ın ziyareti de diğer kabine üyelerinin ziyaretleri gibi Kırşehir için anlamlı olabilecek hiçbir konuyu içermemiştir. Kırşehir halkının içine girmekten özenle imtina edilerek gerçekleştirilen bu ziyaret programının hemşehrilerimizin gözünde hiçbir kıymeti harbiyesi de olmamıştır. Bu durumum kendi halkından kopuk iktidar ve iktidarın yerel kadrolarınca bilinmesini özellikle ifade etmek isterim. Takdir aziz Kırşehirli hemşerilerimizindir çünkü ilk seçimde AKP'ye en büyük dersi onlar verecektir!” (HABER: BEYHAN BALLI)