Dünyanın en değerli markalarından biri olan ve Türkiye’de ilk kez 1986 yılında hizmet vermeye başlayan McDonald’s Kırşehir Şubesi’nin Ramazan Bayramı arifesinde hizmete açılacağı bildirildi.
2005 yılından bu yana Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan McDonald’s, bugün yaklaşık 260 restoranı ve 6000 civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet veriyor. McDonald’s, sunduğu ürün ve hizmetlerin %98’ini Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin ediliyor.
Şehrimiz Terme Caddesi’ndeki Ekinci AVM’de faaliyete hazırlanan McDonald’s’ın işletmeciliğini Kırşehir’de yıllardır vergi rekortmeni olan yeminli mali müşavir Tahsin Üçgül’ün oğlu Alper Üçgül yapacak. Alper Üçgül kurduğu Üçte Gıda Maddeleri Limited Şirketi McDonald’s’ın Kırşehir merkezini düzenleme çalışmalarında sona geldi.
McDonald’s Kırşehir Şubesi’nde 350 m2’lik bir alanda 25 kişinin çalışacağını belirten Üçte Gıda Maddeleri Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Üçgül, “Sağlıklı bir yaşamın aktif bir hayat tarzı ile desteklenmesi gerektiğine inanan McDonald’s, gıda güvenliğine sahip ürünlerin düzenli ve dengeli tüketilmesini teşvik ettiği gibi tüm dünyada sporun da en büyük destekçilerinin başında gelir. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın destekçisi olan McDonald’s, 1976 yılından beri olimpiyatların da en önde gelen sponsorlarından biridir. McCafé yaklaşık 20 yıl önce Avustralya’da doğmuş bir konsepttir. Dünyada 32 ülkede 1300’den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafé, Türkiye’de McD Café adıyla 20’ye yakın McDonald’s restoranında hizmet vermektedir. McD Café’lerde, espresso’dan capuccino’ya, flat white’dan americano’ya, latte’den Türk kahvesine, frappe’den smoothie’ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunmaktadır. McDonald’s’ta asla ödün verilmeyecek bir konu, ürünlerin kalitesidir. Tüm ürünler, en taze ve "birinci sınıf" malzemelerle, özenli bir şekilde hazırlanır. Her McDonald's restoranında gıda güvenliğini kontrol altına almak için salata yaprağından sosa kadar kullanılan tüm ürünler çok kademeli sistematik kontrol safhalarından geçer. Böylece ürünün hammadde aşamasından başlayan ve restoranda sunumuna kadar geçen sürede yapılan kontroller ile hiçbir şey şansa bırakılmaz. Restoranlarda sunulan tüm ürünlerin kaynağı, nereden geldiği, tarihçesi, ne şartlar altında ve nasıl hazırlandığı bilinmekte ve etten sosa kadar kullanılan tüm ürünler, üretimin ilk aşamasından tepsi içinde sunumuna kadar her an adım adım izlenebilmektedir. Restoranlarda, gıda güvenliğiyle ilgili kontrol listeleri bulunur ve bu listeler hiç aksatılmadan doldurulur. Tüm et ürünlerinin pişerken iç sıcaklığının, tüm kritik noktalardaki ekipmanın sıcaklığının, ürünlerin pişiriminden sunumuna kadar geçen sürede maksimum tutulma sürelerinin denetimi sürekli yapılır. 25 yıldır Pınar Et'in modern tesislerinde sadece dana etinden üretilen McDonald's hamburger köfteleri, içine hiçbir katkı maddesi konulmadan saf, bifteklik kalitesinde parça etten (löp et) hazırlanır. McDonald's restoranlarında sadece tüketilen yiyecek ürünleri için değil, tüketilen diğer 400 küsur kalem ürünün her biri için de üretimin her aşamasında gıda emniyeti, insan sağlığı, temizlik ve hijyen standartlarının sağlanması için aynı titizlikte kontroller uygulanır. McDonald's için üretim yapan tüm üreticiler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın getirdiği kurallar ve gıda tüzüğüne ek olarak McDonald's'ın tüm üreticileri için geçerli sağlık ve hijyen koşullarına da uymak durumundadır. Üreticilerimiz bizim kontrollerimiz dışında, uluslararası, bağımsız gıda denetim firmaları tarafından da ayrıca denetlenerek gıda güvenliği konusunda hiçbir şey şansa bırakılmamaktadır" diyor.
McDonald's Türkiye Genel Müdürlüğü’nü Kırşehirli hemşehrimiz Dilek Dölek Başarır’ın yaptığını da belirten Alper Üçgül, Ramazan ayı sonuna kadar tüm çalışmaların tamamlanacağını ve büyük olasılıkla arife günü açılışını yaparak Kırşehir halkının hizmetine sunacaklarını sözlerine ekledi.