Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bugün Kırşehir’de başlayacak ve 22 Nisan’a kadar devam edecek etkinliklerle kutlanacak olan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Peygamberimizin doğumunun tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, mesajında şunları kaydetti:
“Ülkemizde 1989 yılından beri kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası’nın kutlanmasındaki en büyük amaç yüce dinimiz İslam’ı ve peygamberimiz Hz. Muhammed’i iyi anlayıp, onu idrak edebilmektir.
“Bugün ülkemizde yaşanmakta olan toplumsal huzursuzluk ve kargaşanın en büyük kaynağı birbirimize tahammül edememekten, birbirimizi anlayamamaktan, milli ve manevi ortak değerlerimiz etrafında kenetlenememekten kaynaklanıyor. Oysaki rahmet peygamberi Hz. Muhammed, ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunuyor.
“Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, zor durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' ilkesiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yaşamanın, 'İki günü birbirine eşit olan zarardadır' ilkesiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın, sürekli ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur.
“Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa sevgi, rahmet ve huzur getirmesini diliyorum.”
HABER MERKEZİ