Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü ‘Kutlu Doğum Haftası Kutlama’ programı 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının temasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde belirlerken, temanın yurt genelinde ve İslam aleminde işlenerek barış ve güven toplumu olabilmek için, yeniden Emin Peygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
Kutlu Doğum Haftası, anayasa halkoylaması nedeniyle 17 Nisan’da başlayacak.
Kırşehir’de İl Müftülüğü tarafından hazırlanan program kapsamında etkinlikler eski Sanayi Camii önünden başlayarak Kırşehir Valiliği önünde sona erecek esnaf ziyaretleri ve Kur’an-ı Kerim dağıtımının yapılacağı Mehter Takımı eşliğindeki Kutlu Doğum Yürüyüşü ile başlayacak.

Cacabey Meydanı’nda Kur’an-ı ziyafeti programı ve Mehter Takımı’nın gösterisi yer alacak. Cacabey Meydanı’ndaki programda Doç. Dr. Kubilay Kolukırık ilahilerle gönülleri mest edecek. Naat, şiir ve gazellerin okunacağı programda Üç Kari’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında protokol konuşmaları yapılacak. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verileceği program, ilahi grubunun naat, gazel ve şiirler okumasıyla tamamlanacak.
Vali Necati Şentürk ve İl Müftüsü Osman Arslan’ın tüm Kırşehir halkının davetli olduğunu bildirdiği Kutlu Doğum Haftası’nda Kırşehir İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Koç başkanlığındaki heyet Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu; Uzman Vaiz Şevket Şimşek de Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret edecek. Ahmet Yesevi Camii’nde İmam-Hatipler Halit Altunkaynak, Mahmut Sağır, Doğan Temiz tarafından Kur’an ziyafeti verilecek.
Kırşehir’de Kutlu Doğum Haftası’nda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması çerçevesinde 19 Nisan 2017 Çarşamba günü İl Müftüsü Osman Arslan ve Uzman Vaiz Şevket Şimşek, televizyon programında Kırşehirlilerle buluşacak.
20 Nisan 2017 Perşembe günü de Vaizler Özlem Önal Özger, Nimet Uğurlu, Nuran Demir tarafından konferans verilecek.
21 Nisan 2017 Cuma günü saat 12.00’de Ahmet Yesevi Camii’nde İmam-Hatipler İdris Durmuş, Adem Köksal, Müezzin-Kayyım Yunus Aydın ile İl Müftüsü Osman Arslan’ın katılımıyla hatim okunacak.
22 Nisan Cumartesi günü Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın Aşıkpaşa Spor Salonu’nda konuşmacı olarak katılacağı konferansla Kırşehir’deki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sona erecek.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)