Şehrimiz Medrese Mahallesi, Kümbetaltı Mezarlığı içinde bulunan, 1266 yılında dönemin ileri gelenlerinden Hoca Aka Maatır tarafından Fatma Hatun adına yaptırılan Kümbet ne yazık ki mezarlık görevlilerinin kullandığı bir depoya dönüştürülmesi mahalle halkının tepkilerine neden oluyor.
Kümbetaltı Mezarlığı’nın bakımını ve temizliğini yapanların malzemelerini Türbe’nin içine konduğunu belirten mahalle sakinleri, Kırşehir’in kültürel değerlerine sahip çıkmayarak bu kadar hor kullanmalarına anlam veremediklerini söylediler.
Vali Necati Şentürk’ün Kırşehir’deki tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkarak gereğini yaptığını belirten mahalle sakinleri “Valimizin tarihi eserlerimizi, evliyalarımıza, erenlerimize sahip çıktığını ve onların kaybolmaya yüz tutan mezarlarını bir türbe haline getirdiğini biliyoruz. Kayışeyhi Mezarlığı ile türbesi, Kındam Mahallesindeki Veliyiddin Caminin bahçesinin içerisinde bulunan Şeyh Mustafa’ya ait mezar, Muhterem Hatun Türbesi, İmaret Cami ve yanında bulunan Süleyman Türkmani Türbesi, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Şeyh Kudbuddin’nin mezarı ve Ahmedi Gülşehri’nin türbesi için çalışmalar yaptığını bildiğimiz Sayın Valimiz Necati Şentürk’ün Kümbetaltı Mezarlığı içinde bulunan türbeye de giderek içindeki acıklı durumu görmelerini istiyoruz. Türbe sanki mezarlık temizlik görevlilerinin kullandığı bir depoya dönmüş. İçinde kazma, kürek, masa, sandalye ne ararsan var. Bu durum buraya gelenleri üzüyor. Tarihi ve kültürel değerlerimize böyle mi sahip çıkıp koruyacağız? Eğer bu durumu AK Partili Kırşehir Belediyesi değil, de CHP’li bir Belediye yapmış olsaydı, neler söylerlerdi, neler… Kümbetaltı Mezarlığı içinde temizlik görevlileri için bir depo ihtiyacı varsa bu türbe değil, başka bir yer olmalıdır” diye konuştular.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’deki tüm mezarlıkları olduğu gibi Kümbetaltı Mezarlığı’nı da düzenleyerek, türbeyi ortaya çıkardığını belirten mahalle sakinleri ayrıca Kümbetaltı Mezarlığı’nın bakımını yapan kişilerin ot biçerken, ya da ağaçları budarken, mezarlık içinde gül ve çiçekleri de biçtiklerini belirterek, bu konuda Belediye yetkililerinin gereğini yapmalarını istediler. (HABER: SALİH GÜNER)