KIRŞEHİR’DE borçları muaccel halde bulunan kooperatif ve kooperatif ortaklarının borçları yapılandırılacak.
Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakanlık kaynaklı proje uygulamış olan ve borçları muaccel halde bulunan kooperatif ve kooperatif ortaklarının borçlarının yeniden yapılandırılacağını bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin muaccel hale gelen kooperatif ve ortakların borçlarının yeniden yapılandırılarak 10 yıl süre ile taksitlendirilmesine dair 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair kanunun 4’üncü maddesinin (2) numaralı fıkrası ile Tarım Bakanlığının 07.06.2017 tarih ve Muaccel Borçların Yeniden Yapılandırılması 2017 genelgesi kapsamında kooperatif ve ortakların muaccel durumdaki borçları yeniden yapılandırılacak.
Kırşehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklı proje uygulayan ve borçları muaccel halde bulunan S.S. Akçakent İlçesi Akçakent Merkez-Ayvalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Akçakent İlçesi Taşlıoluk, Polatlı, Avanoğlu Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Boztepe İlçesi Boztepe Merkez, Çmelli, Eskidoğanlı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Boztepe İlçesi Büyükkışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Boztepe İlçesi Yenidoğanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Kaman İlçesi Kargın Yenice Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Kaman İlçesi Selimağa-Tatık Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Merkez Karahıdır Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’nin borçları muaccel halde bulunan ortaklarının, borçlular veya borçla ilgili olanların 31 Temmuz 2017 tarihi mesai saati bitimine kadar Kırşehir İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.
BU ARADA borçları Muaccel halde olan, 6736 sayılı kanun kapsamında 2016 yılında borçlarını yeniden yapılandıran kooperatif tüzel kişilikleri ve kooperatif ortaklarının başvuruda bulunamayacağı belirtildi.
HABER MERKEZİ