Aslen Çiçekdağı ilçemize bağlı Çopraşık köyünden olan ve Ankara Batıkent İnönü Mahallesi’nde oturan Komando Üsteğmen Özgür Ocak, Afrin operasyonunda hainlere karşı kahramanca mücadele ederken sağ bacağını kaybetti.
Afrin’de teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerinin başında iken öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine havaya uyarı ateşi yapıldı. Uyarı ateşini dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timi grubu durdurmak istedi.
Grubun içerisinde şehit olan 9 askerimizle birlikte Üsteğmen Özgür Ocak da vardı. Kalabalığın arasında komando timimize el bombaları atılmaya başlandı. Bu sırada köy içinde gizlenen teröristler silah ve roketlerle saldırıya geçti, ilk temasta Hasan Kuş (Mersin), Halis Koca (Adana), Koray Karaca (Kırşehir), Burak Akalın (Samsun), Oğuzcan Ekiz (Hatay), Enes Sarıaslan (Gaziantep), Hamza Karaca (Giresun) ,Hüseyin Şahin (Samsun), Serdar Ege (Eskişehir) ,Erdem Mut (Kırıkkale), Mehmet İlker Kahraman (İzmir) şehit düştü. Saldırıya müdahaleye giden helikopterin bu sırada kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit oldu.
Kırşehir Çiçekdağlı şehit Koray Karaca önceki gün İstanbul’da gözyaşlarıyla toprağa verilirken, saldırıda yaralanan Kırşehirli kahraman Üsteğmen Özgür Ocak ise sağ bacağını kaybetti. Buna rağmen Üsteğmen Ocak ve tim arkadaşları 1027 rakamlı tepede kahramanca çarpışarak timdeki diğer arkadaşlarıyla teröristleri püskürtmeyi başardı.
Çatışmanın başlamasının ardından siviller kaçarak yeniden köye dönerken, 40 civarında PYD/PKK’lı teröristin yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği, diğer teröristlerin ise kaçtığı belirlendi.
Ankara GATA’da tedavi gören ve sağ bacağını kaybeden Kırşehirli gazimiz Üsteğmen Özgür Ocak’ın evli ve çocuk babası olduğu öğrenildi. Bekir ve Bağdat Peköz Ocak’ın oğulları olan Özgür Ocak’ın Metehan ve Göktürk adında 15 aylık ikiz çocukları bulunduğu öğrenildi.
Eşi Ahu Ocak’ın GATA’da tedavi gören gazimiz Özgür Ocak’ın başında bulunduğu öğrenilirken, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak gazimize geçmiş olsun diyor, Allah’tan şifa diliyoruz. (HABER: SALİH GÜNER)