izmirde kaza vefat eden öğrenci  (1) - Kopya copy

Aslen Kırşehir merkeze bağlı Ulupınar köyünden olan ve İzmir Gaziemir’de oturan Kırşehirli hemşehrimiz Şükrü Başer’in oğlu Kürşat Serdar Başer, geçirdiği trafik kazası sonucu 18 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Bu yıl liseden mezun olan ve 14 Haziran Pazar günü LYS sınavına giren Kürşat Serdar Başer, sınav yorgunluğunu arkadaşları ile atmaya çıktı. Arkadaşlarından Doğan Hoşnut idaresindeki 35 HBK 33 plakalı otomobille Karabağlar'dan Gaziemir istikametine giderek Akçay Caddesi’nde kaza geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, kaza saat 02.00 sıralarında Akçay Caddesi Sarnıç yol ayrımında meydana geldi. Karabağlar'dan Gaziemir istikametine giden Doğan Hoşnut idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarparak takla attı. Savrulan otomobil 50 metre ilerideki başka bir ağaca çarparak ikiye ayrıldı. Kazada otomobil sürücüsü Doğan Hoşnut (18), Batuhan Ceylan (17) ve Kürşat Serdar Başer (18) ağır yaralandı.
Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptıkları müdahalenin ardından, yaralılardan Doğan Hoşnut'u Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Batuhan Ceylan'ı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Kürşat Serdar Başer'i Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Kürşat Serdar Başer yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybederken diğer yaralıların hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi. Başer'in cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Kırşehirli hemşehrimiz Şükrü Başar, üç çocuğundan en küçüğü olan Kürşat Serdar Başer’in cenazesi önceki gün İzmir’in Gaziemir ilçesinde kılınan namazın ardından Sarnıç Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Geçtiğimiz hafta liseden mezun olup kep fırlatan ve Pazar günü de LYS Sınavı’na giren Kürşat Serdar Başer’in ölümü İzmir ve Kırşehir’de büyük üzüntü yarattı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Kürşat Serdar Başer’e Allah’tan rahmet, büyük acı yaşayan ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.